Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Çilekli Rulo Pastam

Muhteşem Çilekli Rulo Pastam

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Muhteşem Çilekli Rulo Pastam Tarifi İçin Malzemeler Rulo pasta taban hamuru için :

*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

İç kreması için :

*1 5 su bardağı süt
*1 paket kakaolu pasta kreması

Dış süsleme için :

*1 5 su bardağı süt
*1 paket krem şanti
*56 adet çilek

Muhteşem Çilekli Rulo Pastam Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Rulo pastalara doyamıyoruz çeşit istiyoruz diyenlere gelsin
Çok uğraştırmayan pratik bir tarif ve ayrıca çok da lezzetli
Hadi başlayalım

1
*İlk olarak malzemelerimiz oda sıcaklığında olucak
*Krem şantimizi sütle güzelce mikser yardımıyla çırpalım ve kekimiz olana kadar dolabımızda beklesin aynı şekilde pasta kremasını da yapalım ve dolaba koyalım
*Kek hamurumuza gelince yumurtalarımızı orta boy bir kaba kırıyoruz
*Ardından şekerimizi ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz köpürene beyaz olana kadar bu işlem için 5 dk yeterli olacaktır
*Sonra unumuzu eleyerek koyalım ki yumuş yumuş olsun kekimiz
*Vanilya ve kabartma tozumuzu da ekleyelim
*Kekimizi döküceğimiz yağlı kağıda bir kaç damla sıvı yağ dökelim fırçayla kağıda yayalım bu kekimiz çok kolay bir şekilde çıkmasını sağlıycak
*Ve önceden ısıtılmış 170 derece fırınızmız da 15 dk pişirelim açmayalım ki kekimiz sertleşmesin
*Piştikden sonra kekimizi rulo şeklini vererek saralım ve ıslak ya da nemli bi bezi üstüne kapatalım üç dk kalsa yeter
*Kolayca çıkarttıkdan sonra kekimizin kenarlarını bıçakla düz bir şekil olacak şekilde keselim
*İçine pasta kremasını sürelim ve tekrar yavaşça saralım
*Krem şantiyle süsleyelim ve üstüne dört parçaya ayırdığımız çilekleri yerleştirelim böylece pastamız hazır**??
*Dolabda bi kaç saat beklerse tadına tam varacaksınız ??
*Kekimizden ve krem şantimizden artan parçaları ben değerlendirdim tekrar küçük çilek şeklinde pasta yaptım :*??

afiyet olsun arkadaşlar ??

858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt