iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağı (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri(100 ml)
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
*1 paket vanilya
*5 su bardağı un (200 ml bardakla)
*1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ;
*5 adet iri elma
*7 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı badem kırığı
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
Muhteşem Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar
Bugün sizlere abartısız enfes lezzette
Şekil vermesi çok kolay bayatlamayan yumuşamayan muhteşem bir elmalı kurabiye tarifiyle geldim
Mutlaka deneyin müdavimi olacaksınız deyip aşamalara geçiyorum
Kabartma tozu, vanilya, un haricindeki tüm malzeme yoğurma kabına alınıp iyice elle yoğurulur
Daha sonra vanilya bir bardak un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır kalan unda azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulup üzeri poşetle kapatılıp 1, 5 saat buzdolabında dinlendirilir
Bizde bu arada iç harcı için elmaların kabuklarını soyup iri şekilde rendeleyip geniş bir tavada üzerine şekerinide ekleyip hiç suyu kalmayana kadar yükseğe yakın ateşte güzelce elmaları kavuralım
Ocaktan alınca içine tarçın kuş üzümü badem kırığını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Nişasta serptiğimiz tezgaha teker teker bezeler alıp incecik açıp bıçakla kesikler atıp rulo yaptıktan sonra fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 2530 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim, soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebiliriz
*
Not; ( istemeyen kuş üzümü ve badem kullanmayabilir
2 tepsi dolu kurabiyemiz çıkıyor fırın sıcaklığınıza göre dileyen 175 derecede de pişirebilir Fırındayken yumuşak olduğuna bakmayın soğuyunca tam kıvamını alıyor)
???? 34 çeşit şekilde yaptım ayrıntıları yapım şekilleri instagram hesabımda olacak bakmak isteyenlere bilgi olsun
*250 gram tereyağı (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri(100 ml)
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
*1 paket vanilya
*5 su bardağı un (200 ml bardakla)
*1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ;
*5 adet iri elma
*7 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*Yarım çay bardağı badem kırığı
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
Muhteşem Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar
Bugün sizlere abartısız enfes lezzette
Şekil vermesi çok kolay bayatlamayan yumuşamayan muhteşem bir elmalı kurabiye tarifiyle geldim
Mutlaka deneyin müdavimi olacaksınız deyip aşamalara geçiyorum
Kabartma tozu, vanilya, un haricindeki tüm malzeme yoğurma kabına alınıp iyice elle yoğurulur
Daha sonra vanilya bir bardak un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır kalan unda azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulup üzeri poşetle kapatılıp 1, 5 saat buzdolabında dinlendirilir
Bizde bu arada iç harcı için elmaların kabuklarını soyup iri şekilde rendeleyip geniş bir tavada üzerine şekerinide ekleyip hiç suyu kalmayana kadar yükseğe yakın ateşte güzelce elmaları kavuralım
Ocaktan alınca içine tarçın kuş üzümü badem kırığını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Nişasta serptiğimiz tezgaha teker teker bezeler alıp incecik açıp bıçakla kesikler atıp rulo yaptıktan sonra fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 2530 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim, soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebiliriz
*
Not; ( istemeyen kuş üzümü ve badem kullanmayabilir
2 tepsi dolu kurabiyemiz çıkıyor fırın sıcaklığınıza göre dileyen 175 derecede de pişirebilir Fırındayken yumuşak olduğuna bakmayın soğuyunca tam kıvamını alıyor)
???? 34 çeşit şekilde yaptım ayrıntıları yapım şekilleri instagram hesabımda olacak bakmak isteyenlere bilgi olsun