iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Kakaolu Muzlu Tart (Süt Reçelli) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*150 gr tereyağı (Oda ısısında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
*4 su bardağı un
İçi için;
*2 adet büyük boy muz
*3 yemek kaşığı süt reçeli
*23 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
*Bitter çikolata
Muhteşem Kakaolu Muzlu Tart (Süt Reçelli) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler dilerim Yedikçe yediren, tadına doyum olmayan ve özellikle çocukların severek yediği bu tarifi kaçırmamanız dileğiyle
1
*Hamur malzemeleri bir güzel yoğrulur
*Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir
*Hafif unlanmış zeminde merdane ile açılır
*Yuvarlak bir aparatla kesilir
*Muffin kalıplarına ya da silikon mini kek kalıplara yerleştirilir
*İç kısmına çatal ile delikler açılır
*Önceden ısıtılmış 200° fırına verilir 10 dakika piştikten sonra çukur kısımları fazla kabarmasın diye sarımsak döveceğinin tersi ile bastırılır Tekrar fırına sürülür ve tam 10 dakika daha pişirilir
*Soğumaya bırakılır
*İçi için süt reçeli 23 yemek kaşığı süt ile kıvamı açılır
*İçerisine muz küp küp dilimlenir ve karıştırılır
*Tartların içerisine birer yemek kaşığı eklenir
*Üzerini benmari usulü ertilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*150 gr tereyağı (Oda ısısında)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
*4 su bardağı un
İçi için;
*2 adet büyük boy muz
*3 yemek kaşığı süt reçeli
*23 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
*Bitter çikolata
Muhteşem Kakaolu Muzlu Tart (Süt Reçelli) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler dilerim Yedikçe yediren, tadına doyum olmayan ve özellikle çocukların severek yediği bu tarifi kaçırmamanız dileğiyle
1
*Hamur malzemeleri bir güzel yoğrulur
*Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir
*Hafif unlanmış zeminde merdane ile açılır
*Yuvarlak bir aparatla kesilir
*Muffin kalıplarına ya da silikon mini kek kalıplara yerleştirilir
*İç kısmına çatal ile delikler açılır
*Önceden ısıtılmış 200° fırına verilir 10 dakika piştikten sonra çukur kısımları fazla kabarmasın diye sarımsak döveceğinin tersi ile bastırılır Tekrar fırına sürülür ve tam 10 dakika daha pişirilir
*Soğumaya bırakılır
*İçi için süt reçeli 23 yemek kaşığı süt ile kıvamı açılır
*İçerisine muz küp küp dilimlenir ve karıştırılır
*Tartların içerisine birer yemek kaşığı eklenir
*Üzerini benmari usulü ertilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun