iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Kırmızı Biber Ezmesi ( Kışa Hazırlık ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kapya biber
*Yarım kilo acı yeşil biber
*8, 10 diş iri sarımsak
*1 demet maydanoz
*2 su bardağı üzüm sirkesi
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*2 çorba kaşığı kaya tuzu
Muhteşem Kırmızı Biber Ezmesi ( Kışa Hazırlık ) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu ezme tarifi hakikaten muhteşem, o yüzden öyle diyorum geçen yıl ilk defa yapmıştım ve muhteşem tadıyla bu yılda kesinlikle yapılacakların başındaydı, bu tarif sevgili Elizan arkadaşımın tarifi, bu güzel ve lezzetli tarifi bizlerle paylaştığı ve tanıttığı için kendisine çok teşekkür ediyorum
Önce biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım, acı biberleri de doğrayalım, tencereye alalım üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve suyunu döküp karıştıralım orta ateşte kaynamaya bırakalım, sarımsaklarım çok iriydi 8 tane kadar kullandım sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyalım, kaynamaya başlayan biberleri 20 dakika kadar pişirelim, kontrol edelim çok da ezilip dağılmasın, yumuşaması yeterli olacaktır
maydanoz ve sarımsağı ilave ederek 10 dakika daha pişirelim, kavonozlar temiz ve kuru, kapaklar yeni olmalı, kapakları yıkayıp kurulayalım, tencerenin altını kapattığımız gibi kavanozların içine sıcak sıcak bir parmak kadar boşluk bırakarak dolduralım kapağını sıkıca kapatarak ters çevirip bir bez üzerine koyalım, kendi halinde mümkünse bir gece bekletelim, ertesi gün kapaklarını kontrol edelim çökmüş ve sızıntı yoksa serin ve ışık almayan bir yerde saklayalım Bu şekilde bütün kış boyunca kullanabilirsiniz
Bu malzemeden 4, 5 kavonoz çıkıyor bereketli bir tarif, kışın kahvaltıda, veya kısır ve patates salatasının yanına çok yakışıyor
Kesinlikle bu muhteşem lezzeti deneyin
Çok afiyetler olsun
Teşekkürler canım arkadaşım
*2 kilo kapya biber
*Yarım kilo acı yeşil biber
*8, 10 diş iri sarımsak
*1 demet maydanoz
*2 su bardağı üzüm sirkesi
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*2 çorba kaşığı kaya tuzu
Muhteşem Kırmızı Biber Ezmesi ( Kışa Hazırlık ) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu ezme tarifi hakikaten muhteşem, o yüzden öyle diyorum geçen yıl ilk defa yapmıştım ve muhteşem tadıyla bu yılda kesinlikle yapılacakların başındaydı, bu tarif sevgili Elizan arkadaşımın tarifi, bu güzel ve lezzetli tarifi bizlerle paylaştığı ve tanıttığı için kendisine çok teşekkür ediyorum
Önce biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım, acı biberleri de doğrayalım, tencereye alalım üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve suyunu döküp karıştıralım orta ateşte kaynamaya bırakalım, sarımsaklarım çok iriydi 8 tane kadar kullandım sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyalım, kaynamaya başlayan biberleri 20 dakika kadar pişirelim, kontrol edelim çok da ezilip dağılmasın, yumuşaması yeterli olacaktır
maydanoz ve sarımsağı ilave ederek 10 dakika daha pişirelim, kavonozlar temiz ve kuru, kapaklar yeni olmalı, kapakları yıkayıp kurulayalım, tencerenin altını kapattığımız gibi kavanozların içine sıcak sıcak bir parmak kadar boşluk bırakarak dolduralım kapağını sıkıca kapatarak ters çevirip bir bez üzerine koyalım, kendi halinde mümkünse bir gece bekletelim, ertesi gün kapaklarını kontrol edelim çökmüş ve sızıntı yoksa serin ve ışık almayan bir yerde saklayalım Bu şekilde bütün kış boyunca kullanabilirsiniz
Bu malzemeden 4, 5 kavonoz çıkıyor bereketli bir tarif, kışın kahvaltıda, veya kısır ve patates salatasının yanına çok yakışıyor
Kesinlikle bu muhteşem lezzeti deneyin
Çok afiyetler olsun
Teşekkürler canım arkadaşım