iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Kış Parfesi ( Elmalı Tarçınlı ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet büyük veya 3 orta boy elma
*1 5 paket kakaolu petibör bisküvi
*2 su bardağı süt
*2 paket krem şanti
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 avuç fındık içi
Muhteşem Kış Parfesi ( Elmalı Tarçınlı ) Tarifi Yapılışı Tam kış mevsimindeyiz elmalar da bol
Kendim böyle bir tarif denedim parfe de elma ve fındık parçalarına mis gibi tarçın kokusuna bayıldım
Tamamen kendime ait mutlaka denenmeli harika bir lezzet
Elmalar soyulup küp küp doğranıp tencereye alınır
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tarçını koyup elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir
Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakılır
Bir kapta 2 bardak süt ile 2 poşet krem şanti katılaşana kadar çırpılır
İçine 1 5 paket petibör bisküvi kırılıp ufalanır 1 avuç fındık kırılıp kırılıp konulur
Ben buzdolabı poşetine koyup bardağın arkası ile vuruyorum iri çekim süper oluyor
Tamamen soğuyan elmalar da içine ilave edilip iyice karıştırılır
Bir kalıbın içine streç film serilir karışım bu kalıbın içine boşaltılır
Üzeri tamamen düzlenir buzluğa donmaya bırakılır
1 5 saat sonra donunca çıkarılıp dilimlenip servis edilir
AFİYET OLSUN SEVGİLER
*
*2 adet büyük veya 3 orta boy elma
*1 5 paket kakaolu petibör bisküvi
*2 su bardağı süt
*2 paket krem şanti
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*1 avuç fındık içi
Muhteşem Kış Parfesi ( Elmalı Tarçınlı ) Tarifi Yapılışı Tam kış mevsimindeyiz elmalar da bol
Kendim böyle bir tarif denedim parfe de elma ve fındık parçalarına mis gibi tarçın kokusuna bayıldım
Tamamen kendime ait mutlaka denenmeli harika bir lezzet
Elmalar soyulup küp küp doğranıp tencereye alınır
Üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tarçını koyup elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir
Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakılır
Bir kapta 2 bardak süt ile 2 poşet krem şanti katılaşana kadar çırpılır
İçine 1 5 paket petibör bisküvi kırılıp ufalanır 1 avuç fındık kırılıp kırılıp konulur
Ben buzdolabı poşetine koyup bardağın arkası ile vuruyorum iri çekim süper oluyor
Tamamen soğuyan elmalar da içine ilave edilip iyice karıştırılır
Bir kalıbın içine streç film serilir karışım bu kalıbın içine boşaltılır
Üzeri tamamen düzlenir buzluğa donmaya bırakılır
1 5 saat sonra donunca çıkarılıp dilimlenip servis edilir
AFİYET OLSUN SEVGİLER
*