iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Kıvamlı Etimek Tatlısı (Efsane Tarifim) İçin Malzemeler
*1, 5 paket etimek
*1 lt süt
*400 ml süt kreması (2 kutu)
*2 paket vanilya
*60 gr şeker (4 yemek kaşığı)
*125 gr mısır veya buğday nişastası (6 tepeleme yemek kaşığı)
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker (kullandığım bardak 170 ml )
*2, 5 su bardağı su (kullandığım bardak 170 ml)
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Süslemek için;
*Yeşil fıstık
*Kiraz
*Kullandığım kalıp( Büyük dikdörtgen borcam)
Muhteşem Kıvamlı Etimek Tatlısı (Efsane Tarifim) Yapılışı Öncelikle su ve şeker tenceye alınıp ocakta kaynatılır Kaynadıktan 12 dakika sonra ocağın altı kapatılır Etimekler tek tek şerbete batırılıp hızlıca çıkarılır ve büyük dikdörtgen borcama sırasıyla yanyana dizilir
(ben etimekleri şerbetledikten sonra birkaç tanesini ikiye kesip ve etimekleri hafif sıkıştırıp kalan boşlukları dolduruyorum Böylelikle tepside hiç boşluk olmayıp etimekler daha tok daha güzel oluyor )
Muhallebi için tencereye süt, krema, vanilya, nişasta ve şeker eklenip ocağa alınır Katılaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Sıcak muhallebi şerbetlenen etimeklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır Yaklaşık 12 dakika sonra bolca hindistan cevizi serpilir Tatlı en az 78 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir
İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Ben üzerini yeşil fıstık ve kirazla süsledim
Uzun yıllardır yaptığım ve yiyenlerin beğeniyle yiyerek tekrar tekrar istediği müthiş lezzetli, ayrıca oldukça hafif bir etimek tatlısı oluyor Özellikle kremasına bayılacaksınız
*1, 5 paket etimek
*1 lt süt
*400 ml süt kreması (2 kutu)
*2 paket vanilya
*60 gr şeker (4 yemek kaşığı)
*125 gr mısır veya buğday nişastası (6 tepeleme yemek kaşığı)
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker (kullandığım bardak 170 ml )
*2, 5 su bardağı su (kullandığım bardak 170 ml)
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Süslemek için;
*Yeşil fıstık
*Kiraz
*Kullandığım kalıp( Büyük dikdörtgen borcam)
Muhteşem Kıvamlı Etimek Tatlısı (Efsane Tarifim) Yapılışı Öncelikle su ve şeker tenceye alınıp ocakta kaynatılır Kaynadıktan 12 dakika sonra ocağın altı kapatılır Etimekler tek tek şerbete batırılıp hızlıca çıkarılır ve büyük dikdörtgen borcama sırasıyla yanyana dizilir
(ben etimekleri şerbetledikten sonra birkaç tanesini ikiye kesip ve etimekleri hafif sıkıştırıp kalan boşlukları dolduruyorum Böylelikle tepside hiç boşluk olmayıp etimekler daha tok daha güzel oluyor )
Muhallebi için tencereye süt, krema, vanilya, nişasta ve şeker eklenip ocağa alınır Katılaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Sıcak muhallebi şerbetlenen etimeklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır Yaklaşık 12 dakika sonra bolca hindistan cevizi serpilir Tatlı en az 78 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir
İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Ben üzerini yeşil fıstık ve kirazla süsledim
Uzun yıllardır yaptığım ve yiyenlerin beğeniyle yiyerek tekrar tekrar istediği müthiş lezzetli, ayrıca oldukça hafif bir etimek tatlısı oluyor Özellikle kremasına bayılacaksınız