iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Künefem Tarifi İçin Malzemeler
*450 gr Tel kadayıf
**250 gr Tereyağı
**250 gr Mozerella peyniri
**3 yemek kaşığı taze lor
**3 yemek kaşığı irmik
**Yarım su bardağı süt
**Üstüne şam fıstığı ve fındık
**2 su bardağı su
**2 su bardağı toz şeker
**3 damla taze limon suyu
Muhteşem Künefem Tarifi Yapılışı Kolay ve güzel bir tatlı olması künefeye karşı bir sevgi oluşturuyor kesinlikle deneyin şimdiden afiyet olsun Fazla koyuca olmayan bir şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın Süt ve irmiği puding kıvamından biraz daha akışkan yapıp soğumaya alabiliriz Telkadayıflarına Eritilip ılıtılmış tereyağını azar azar ilave ederek, parmaklarınızla ezmeden yedirin Kadayıfın yarısından fazlasını kadayıf tepsisine eşit kalınlıkta yayın İki avucunuzla üzerine iyice bastırıp sıkıştırın Elinizle ezdiğiniz mozerella taze loru, ve irmikli pudingi ilave ederek birbirine yedirin İç malzemeden alarak kadayıfların üzerine eşit kalınlıkta yayın ve üzerini bastırmadan hafifçe düzleştirin Kalan kadayıfları da küçük parçalar halinde alarak peynirin üzerini örtün ve hafifçe elle düzeltin Bastırmayın Ocağın altını kısın çevirerek 20 dk Pişirin Düz bir tabağa ters çevirip diğer yönünü daha az süre ocakta tutarak pişirin Tatlınız sıcak şerbetiniz soğuk olacak şekilde döküp afiyetle yiyebilirsiniz
*450 gr Tel kadayıf
**250 gr Tereyağı
**250 gr Mozerella peyniri
**3 yemek kaşığı taze lor
**3 yemek kaşığı irmik
**Yarım su bardağı süt
**Üstüne şam fıstığı ve fındık
**2 su bardağı su
**2 su bardağı toz şeker
**3 damla taze limon suyu
Muhteşem Künefem Tarifi Yapılışı Kolay ve güzel bir tatlı olması künefeye karşı bir sevgi oluşturuyor kesinlikle deneyin şimdiden afiyet olsun Fazla koyuca olmayan bir şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın Süt ve irmiği puding kıvamından biraz daha akışkan yapıp soğumaya alabiliriz Telkadayıflarına Eritilip ılıtılmış tereyağını azar azar ilave ederek, parmaklarınızla ezmeden yedirin Kadayıfın yarısından fazlasını kadayıf tepsisine eşit kalınlıkta yayın İki avucunuzla üzerine iyice bastırıp sıkıştırın Elinizle ezdiğiniz mozerella taze loru, ve irmikli pudingi ilave ederek birbirine yedirin İç malzemeden alarak kadayıfların üzerine eşit kalınlıkta yayın ve üzerini bastırmadan hafifçe düzleştirin Kalan kadayıfları da küçük parçalar halinde alarak peynirin üzerini örtün ve hafifçe elle düzeltin Bastırmayın Ocağın altını kısın çevirerek 20 dk Pişirin Düz bir tabağa ters çevirip diğer yönünü daha az süre ocakta tutarak pişirin Tatlınız sıcak şerbetiniz soğuk olacak şekilde döküp afiyetle yiyebilirsiniz