iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Lezzetiyle Pazı Borani Tarifi İçin Malzemeler
*2 bağ pazı
*2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt sosu için ;
*1 kase yoğurt
*1 iri diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için ;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı haspir
Muhteşem Lezzetiyle Pazı Borani Tarifi Yapılışı
Pazıları yıkayıp doğradıktan sonra pişirme tenceresine alarak üzerini basmayacak kadar kaynar su ilave ediyoruz Kaynadıktan sonra ara sıra karıştırarak 1015 dakika haşlıyoruz
Haşlanan pazıları kevgire alıp üzerinden bir miktar soğuk su geçirerek iyice süzdürüyoruz
Başka bir kapta ince ince doğranmış soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz
Süzülen pazıları topaklar halinde avuç içine alıp fazla ezmeden hafif sıkarak fazla suyunu çıkarıyoruz
Kavrulan soğanlarımızın içine ilave ederek haşlanmış mercimeği de ekliyoruz Hepsini birlikte 1015 dakika soteleyip altını kapatarak genişçe bir kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz
Yoğurt sosu için rendelenmiş sarımsağı yoğurtla karıştırıp daha sonra soğuyan malzememize döküyoruz
Servis tabağına alarak üzerine kızdırdığımız pulbiberli haspirli zeytinyağını gezdiriyoruz
Boranimiz servise hazır
*2 bağ pazı
*2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt sosu için ;
*1 kase yoğurt
*1 iri diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için ;
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı haspir
Muhteşem Lezzetiyle Pazı Borani Tarifi Yapılışı
Pazıları yıkayıp doğradıktan sonra pişirme tenceresine alarak üzerini basmayacak kadar kaynar su ilave ediyoruz Kaynadıktan sonra ara sıra karıştırarak 1015 dakika haşlıyoruz
Haşlanan pazıları kevgire alıp üzerinden bir miktar soğuk su geçirerek iyice süzdürüyoruz
Başka bir kapta ince ince doğranmış soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz
Süzülen pazıları topaklar halinde avuç içine alıp fazla ezmeden hafif sıkarak fazla suyunu çıkarıyoruz
Kavrulan soğanlarımızın içine ilave ederek haşlanmış mercimeği de ekliyoruz Hepsini birlikte 1015 dakika soteleyip altını kapatarak genişçe bir kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz
Yoğurt sosu için rendelenmiş sarımsağı yoğurtla karıştırıp daha sonra soğuyan malzememize döküyoruz
Servis tabağına alarak üzerine kızdırdığımız pulbiberli haspirli zeytinyağını gezdiriyoruz
Boranimiz servise hazır