iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tahin
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı iri çekim ceviz
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yeterince un (Yaklaşık 34 su bardağı)
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 ince dilim limon
*1 küçük su bardağı pekmez
Muhteşem Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için; Su ve şeker tencereye alınır ve karıştırılır Ocağa alınır 1 dilim limon eklenir Şeker eriyene kadar ara ara karıştırılır 57 dakika arası kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Şerbet soğuduktan sonra 1 çay bardağı pekmez eklenerek karıştırılır, beklemeye alınır
Hamuru için; Tereyağ sıvı yağ, yumurta, sirke, tahin ve yoğurt karıştırma kabına alınır, el ile karıştırılır Yeterince elenmiş un, ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında hamur elde edilir Son olarak ceviz eklenerek yoğurulur
Dikdörtgen borcama hamur aktarılır ve el ile düzgün taban olacak şekilde yayılır Çatal yardımı ile uzunlamasına çizikler atılır Bıçak ile dikdörtgen şeklinde kesilir Oluşan dilimlerin ortasına ceviz koyulur
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirilir Fırından çıkarılarak ılımaya bırakılır
Ilık tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür, çekmesi sağlanır Şerbet çektikten sonra servis tabağına alınarak servis edilir
Afiyet olsun??
*125 gr tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tahin
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı iri çekim ceviz
*1 tatlı kaşığı sirke
*Yeterince un (Yaklaşık 34 su bardağı)
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2, 5 su bardağı su
*1 ince dilim limon
*1 küçük su bardağı pekmez
Muhteşem Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için; Su ve şeker tencereye alınır ve karıştırılır Ocağa alınır 1 dilim limon eklenir Şeker eriyene kadar ara ara karıştırılır 57 dakika arası kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Şerbet soğuduktan sonra 1 çay bardağı pekmez eklenerek karıştırılır, beklemeye alınır
Hamuru için; Tereyağ sıvı yağ, yumurta, sirke, tahin ve yoğurt karıştırma kabına alınır, el ile karıştırılır Yeterince elenmiş un, ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında hamur elde edilir Son olarak ceviz eklenerek yoğurulur
Dikdörtgen borcama hamur aktarılır ve el ile düzgün taban olacak şekilde yayılır Çatal yardımı ile uzunlamasına çizikler atılır Bıçak ile dikdörtgen şeklinde kesilir Oluşan dilimlerin ortasına ceviz koyulur
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirilir Fırından çıkarılarak ılımaya bırakılır
Ilık tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür, çekmesi sağlanır Şerbet çektikten sonra servis tabağına alınarak servis edilir
Afiyet olsun??