iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et 1 kilo bezelye 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 2 adet patates 2 adet yeşil biber Çok az sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber, kekik Sıcak su
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 30dk Muhteşem Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı ramazanlar Ramazanın 1 gününde iftara yakışır, nefis, lezzetine doyum olmayan, üstelik pratik bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…
Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın 2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin Ben düdüklü tencerede pişirdim Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir Çünki etinize göre pişme süresi değişebilir Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın Belzelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin
Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz Dikkat etmeniz gereken, sebzelerin pişme sürelerine göre sıralı şekilde tencereye ilave etmeniz
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et 1 kilo bezelye 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 2 adet patates 2 adet yeşil biber Çok az sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber, kekik Sıcak su
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 30dk Muhteşem Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı ramazanlar Ramazanın 1 gününde iftara yakışır, nefis, lezzetine doyum olmayan, üstelik pratik bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…
Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın 2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin Ben düdüklü tencerede pişirdim Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir Çünki etinize göre pişme süresi değişebilir Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın Belzelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin
Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz Dikkat etmeniz gereken, sebzelerin pişme sürelerine göre sıralı şekilde tencereye ilave etmeniz
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun