iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Pare Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 çay sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı irmik
*1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı içine
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Yeterince un
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*12 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı fındık içi
Şekil vermek için;
*Kerebiç kalıbı
Muhteşem Pare Tarifi Yapılışı Bir tencereye su ve şekeri alarak şerbetinizi arada bir karıştırarak kaynatın Almaya yakın bir iki damla limon suyu ekleyin Şerbetinizin kıvamı hafif koyulaşmaya başladığında altını kapatın ve soğumaya bırakın
Yoğurma kabınızın içine sıvı yağ, margarin, yumurta akı, yoğurt, vanilya, irmik, hindistan cevizi katarak karıştırın Üzerine azar azar ve yeterince un katarak kulak memesi kıvamındaki hamurunuzu yoğurun Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kerebiç kalıbıyla şeklini verin ve yağlanmış tepsiye dizin Şekil verilmiş parelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün, fındıkla süsleyin Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınız parelerin üzerine ılık şerbetinizi dökün Şerbetini çeken pareleriniz servise hazırdır Oooh miss?Afiyet olsun ??
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 çay sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı irmik
*1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı içine
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Yeterince un
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*12 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı fındık içi
Şekil vermek için;
*Kerebiç kalıbı
Muhteşem Pare Tarifi Yapılışı Bir tencereye su ve şekeri alarak şerbetinizi arada bir karıştırarak kaynatın Almaya yakın bir iki damla limon suyu ekleyin Şerbetinizin kıvamı hafif koyulaşmaya başladığında altını kapatın ve soğumaya bırakın
Yoğurma kabınızın içine sıvı yağ, margarin, yumurta akı, yoğurt, vanilya, irmik, hindistan cevizi katarak karıştırın Üzerine azar azar ve yeterince un katarak kulak memesi kıvamındaki hamurunuzu yoğurun Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kerebiç kalıbıyla şeklini verin ve yağlanmış tepsiye dizin Şekil verilmiş parelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün, fındıkla süsleyin Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınız parelerin üzerine ılık şerbetinizi dökün Şerbetini çeken pareleriniz servise hazırdır Oooh miss?Afiyet olsun ??