iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Puf Puf Açma Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşık tuz
*15 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta (iki yumurta sarısı üzeri için ayırın, iki yumurta akı bir tam yumurta içine konulacak)
*Tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında olacak hamurun içine sürmek için
*Aldığı kadar un
Muhteşem Puf Puf Açma Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına maya şeker ılık su dökerek üzeri maya çözülene kadar kapatılır
*Sütü ılıklaştırmak için ocağa alınır
*Ilıklaştımı mayalı karışım üzerine dökülür
*İki yumurta akı bir tam yumurta tuz bir su bardağı sıvı yağ mayalı karışıma eklenir
*Un ilave edilir
*Ele yapışman hamur olacak kıvamı cıvık olacak
*Un ekleme işi bittiğinde kalan yarım su bardak sıvı yağ eklenip iyice yoğrulur
*Üzeri örtülüp bir saat mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tabak büyüklüğünde açılır
*Oda ısısında olan tereyağ sürülüp rulo hale getirilir
*2 şerit ruloları hafif büküp yuvarlayıp uçlarını birleştirin
*Yağlı kağıt serili fırın tepsiye yerleştirilir
*2 yumurta sarısı çatalla iyi çırpılır ve üzerlerine sürülür
*175 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir Hafif soğuduktan sonra servis edilir
*Afiyet bal şeker olsun Resimlerinizi bekliyorum Huzurlu mutlu sağlıcakla kalın
*4 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşık tuz
*15 su bardağı sıvı yağ
*3 yumurta (iki yumurta sarısı üzeri için ayırın, iki yumurta akı bir tam yumurta içine konulacak)
*Tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında olacak hamurun içine sürmek için
*Aldığı kadar un
Muhteşem Puf Puf Açma Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına maya şeker ılık su dökerek üzeri maya çözülene kadar kapatılır
*Sütü ılıklaştırmak için ocağa alınır
*Ilıklaştımı mayalı karışım üzerine dökülür
*İki yumurta akı bir tam yumurta tuz bir su bardağı sıvı yağ mayalı karışıma eklenir
*Un ilave edilir
*Ele yapışman hamur olacak kıvamı cıvık olacak
*Un ekleme işi bittiğinde kalan yarım su bardak sıvı yağ eklenip iyice yoğrulur
*Üzeri örtülüp bir saat mayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tabak büyüklüğünde açılır
*Oda ısısında olan tereyağ sürülüp rulo hale getirilir
*2 şerit ruloları hafif büküp yuvarlayıp uçlarını birleştirin
*Yağlı kağıt serili fırın tepsiye yerleştirilir
*2 yumurta sarısı çatalla iyi çırpılır ve üzerlerine sürülür
*175 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir Hafif soğuduktan sonra servis edilir
*Afiyet bal şeker olsun Resimlerinizi bekliyorum Huzurlu mutlu sağlıcakla kalın