iltasyazilim
FD Üye
Muhteşem Su Böreği Tadında Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
İç malzemesi;
*250 gr lor peyniri
*Yarım demet maydanoz
Sos için;
*1 adet maden suyu
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
Muhteşem Su Böreği Tadında Börek Tarifi Yapılışı Kek kalıbına 1 yufkamız serilir Kenarları dışta kalır 1 kata sos sürülmeyecek 2 yufka ikiye bölünür Sosa batırılır Birinci yufkanın üzerine serilir Peynirli harç karıştırılıp üzerine konur 4 yufka olduğu için 2 katına lorlu harçtan koyuyoruz 3 yufkaya aynı işlemi yapıp sostan sürüyoruz Lorlu harçtan koymadan 4 yufkanın dışa sarkan yerini kapatıyoruz
Streç filme sarıp dolapta bekletiyoruz Ben sabah yapıp akşam pişirdim Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz
Fırına atmadan önce sıvı yağ gezdirmiştim Afiyet olsun
*4 adet yufka
İç malzemesi;
*250 gr lor peyniri
*Yarım demet maydanoz
Sos için;
*1 adet maden suyu
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 adet yumurta
Muhteşem Su Böreği Tadında Börek Tarifi Yapılışı Kek kalıbına 1 yufkamız serilir Kenarları dışta kalır 1 kata sos sürülmeyecek 2 yufka ikiye bölünür Sosa batırılır Birinci yufkanın üzerine serilir Peynirli harç karıştırılıp üzerine konur 4 yufka olduğu için 2 katına lorlu harçtan koyuyoruz 3 yufkaya aynı işlemi yapıp sostan sürüyoruz Lorlu harçtan koymadan 4 yufkanın dışa sarkan yerini kapatıyoruz
Streç filme sarıp dolapta bekletiyoruz Ben sabah yapıp akşam pişirdim Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz
Fırına atmadan önce sıvı yağ gezdirmiştim Afiyet olsun