Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhteşem tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tam kıvamında tavuklu hünkar beğendi

Muhteşem tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tam kıvamında tavuklu hünkar beğendi
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muhtesem_tavuklu_hunkar_begendi_nasil_yapilir_tam_kivaminda_tavuklu_hunkar_begendi_1623747225_8706.jpg

Saray mutfağının en sevilen tanımlarından biri olan hünkar beğendi, yumuşacık pişmiş etleri, köz tadı sinmiş patlıcanıyla en sevilen tariflerimizden. Bugün sizlere mükemmel tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tam kıvamında tavuklu hünkar beğendi yapılışı yazımızda.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Hünkar beğendi, mutfağımızın patlıcanla yapılan onlarca yemeğinin ortasında tahminen de en hoşu, en haşmetlisi. E ismi üzerinde hünkar bile beğenmiş bu yemeği. Genelde etle yapılan hünkar beğendi tavukla birlikte servis edildiğinde de çok lezzetli oluyor. Sizin için nefis bir tavuklu hünkar beğendi tanımımız var. Osmanlı periyodundan kalma eşsiz bir lezzet olan hünkar beğendi tanımını hafif olsun diye tavuklu denemek isterseniz kesinlikle tanımımızı denemelisiniz. Tavuk göğüsleri minik minik doğranıp, soteleniyor. Akabinde tadına doyum olmaz beğendi ile buluşup sofralarınıza konuk oluyor. Bu çok ekonomik ve lezzet dolu tanımı yapmak için mutfağa davetlisiniz. 



TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ TANIMI:

MATERYALLER

1 kilogram bostan patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk sote için;

1 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet kapya biberi
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber



YAPILIŞI

Patlıcanları fırında yahut tavada közlemekle başlayın.

Bu ortada tavuk soteyi hazırlayın.

Kullanacağınız tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tencereye alın.

Tavukları kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin.

Tavuklar suyunu çekince kullanacağınız yağları da ekleyip kavurun.

İki diş sarımsağı ince ince kıyın, soğanları yemeklik doğrayın.

Soğan ve sarımsakları da ekleyip sotelemeye devam edin.



Biberi ince ince doğrayın ve kavrulan soğanların yanına ek edin.

Biberler yumuşayana kadar kavurma sürecine devam edin.

Daha sonra salçasını ekleyin.

Tenceredeki gereçleri, salçanın kokusu çıkana kadar soteleyin.

Yemeklik doğradığınız domatesi, baharatlarla birlikte tencerenin içine ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.



Tavuk soteniz hazır, beğendiyi hazırlamaya devam edin.

Közlediğiniz patlıcanları soyun.

Çatal yahut patates ezici kullanarak püre haline getirin.

Yağları bir tencerede yavaşça kızdırın.



Unu tek seferde kızgın yağa ekleyip süratlice karıştırın.

Tencereyi 5 dakika kadar kavurduktan sonra patlıcanları ek edin.

Bütün tencereyi güzelce karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ek ederek ocağın altını kısın.

Tencereyi bu biçimde 5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Patlıcanlı beğendiyi servis tabağına alın, üzerine tavuk soteyi ek edin ve isterseniz maydanozla süsleyip çabucak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt