Muhteşem Yuzyıl Ben İbrahimŞiiri
imagesmuhtesemyuzyilpargaliibrahimbenibrahimsiiri5aedbd1ccf4cf
Muhteşem yuzyıl dizisinde en az 34 sefer duyduğumuz ve en son infaz edildiği gun Pargalı İbrahim Paşanın okuduğu o şiir:
Ben İbrahim Pargalı İbrahim
Cennetle cehennemin arasında bir yerdeyim Araftayım
Benim omrum boyle mi nihayet bulacak ?
Sizin yuzunuzu gorduğumde cennetinizin bahceleri acılıyor Saadete doğru yuruyorum Sizden uzakta cehennem ateşleri sarıyor ruhumu Yanıyorum Kadere isyan ediyorum
Ben İbrahim Pargadan 10 yaşında devşirilen, Donme İbrahim
17 sinde Şehzade Suleymanın şahincibaşısı, 25 inde Sultan Suleyman Han Hazretlerinin hasodabaşısı, 28 inde hunkarının veziri azamı, iktidarın ortağı İbrahim
Cenneti cehennemi hep icinde taşıyan, kendi şeytanıyla dost, postun şeyhiyle muttefik ama hep tetik Arafın yuce kapısının sadık bekcisi ; kapıkulu İbrahim Sultan Suleymanın mahreminde, sırrında ama hep sınırda olan İbrahim Hunkarının derin gozlerinde her gun kendi cenazesini seyreden İbrahim Sultanının gozlerine baktıkca olume koşarak giden İbrahim ! Olumune kaza namazları kılınan, İbrahim
Ben Pargalı Rum Balıkcı Manolis İle, Venedikli Sofiadan Doğma,
Pargadan 10 Yaşında Devşirilen, Donme İbrahim
Adım Neydi, Hangi Dilde Ne Anlama Geliyordu, Unuttum Unutmak Ozgurluk
Yoksa Bırakmıyor Kalbini Adını Aldığın Dil, Uzerinde Yurumeyi Oğrendiğin Toprak
Ben İbrahim Pargadan 10 Yaşında Devşirilen Donme İbrahim
Donmek Nasıl Birşey İnsan Nereye Doner Donduğu Yer Neresidir
Geriye Donmek Var Mıdır, Mumkun Mudur Yoksa Kader Sadece İleriyi Mi Gosterir
Geldiğin Donduğun Yer Orda Mıdır, Bekler Midir Baksan Gorur Musun
Kalbin Donerken Pusulan Mıdır Gectiğin Yerleri Unutmadan Aynı Yerlerden Gecerek Evin Yolunu Bulabilir Misin
Yoksa Dondum, Değiştim, Geldiğim Dediğim
Her Yerde Ve Dilde Ve De Dinde Hala Donme Misindir
Donmek Kabiliyet Değil, Zaruret Midir İbrahim
imagesmuhtesemyuzyilpargaliibrahimbenibrahimsiiri5aedbd1ccf4cf
Muhteşem yuzyıl dizisinde en az 34 sefer duyduğumuz ve en son infaz edildiği gun Pargalı İbrahim Paşanın okuduğu o şiir:
Ben İbrahim Pargalı İbrahim
Cennetle cehennemin arasında bir yerdeyim Araftayım
Benim omrum boyle mi nihayet bulacak ?
Sizin yuzunuzu gorduğumde cennetinizin bahceleri acılıyor Saadete doğru yuruyorum Sizden uzakta cehennem ateşleri sarıyor ruhumu Yanıyorum Kadere isyan ediyorum
Ben İbrahim Pargadan 10 yaşında devşirilen, Donme İbrahim
17 sinde Şehzade Suleymanın şahincibaşısı, 25 inde Sultan Suleyman Han Hazretlerinin hasodabaşısı, 28 inde hunkarının veziri azamı, iktidarın ortağı İbrahim
Cenneti cehennemi hep icinde taşıyan, kendi şeytanıyla dost, postun şeyhiyle muttefik ama hep tetik Arafın yuce kapısının sadık bekcisi ; kapıkulu İbrahim Sultan Suleymanın mahreminde, sırrında ama hep sınırda olan İbrahim Hunkarının derin gozlerinde her gun kendi cenazesini seyreden İbrahim Sultanının gozlerine baktıkca olume koşarak giden İbrahim ! Olumune kaza namazları kılınan, İbrahim
Ben Pargalı Rum Balıkcı Manolis İle, Venedikli Sofiadan Doğma,
Pargadan 10 Yaşında Devşirilen, Donme İbrahim
Adım Neydi, Hangi Dilde Ne Anlama Geliyordu, Unuttum Unutmak Ozgurluk
Yoksa Bırakmıyor Kalbini Adını Aldığın Dil, Uzerinde Yurumeyi Oğrendiğin Toprak
Ben İbrahim Pargadan 10 Yaşında Devşirilen Donme İbrahim
Donmek Nasıl Birşey İnsan Nereye Doner Donduğu Yer Neresidir
Geriye Donmek Var Mıdır, Mumkun Mudur Yoksa Kader Sadece İleriyi Mi Gosterir
Geldiğin Donduğun Yer Orda Mıdır, Bekler Midir Baksan Gorur Musun
Kalbin Donerken Pusulan Mıdır Gectiğin Yerleri Unutmadan Aynı Yerlerden Gecerek Evin Yolunu Bulabilir Misin
Yoksa Dondum, Değiştim, Geldiğim Dediğim
Her Yerde Ve Dilde Ve De Dinde Hala Donme Misindir
Donmek Kabiliyet Değil, Zaruret Midir İbrahim