Müjdat Gezen Kimdir? Müjdat Gezen Hayatı Müjdat Gezen Kimdir Müjdat Gezen Biyografisi Ünlü tiyatrocu oyucu olarak tanıdığımız Müjdat Gezen hakkında daha pozitif bilgiye varmak için hayatı hakkında bilgileri sunuyorum sizlereŞimdilerde hapis cezasına mahkum edilen Müjdat Gezenin haberini vermiştik sizlere 1548238426 1548238426 mujdatgezenkimdirmujdatgezenhayati5c5a607518199mujdatgezenkimdirmujdatgezenhayati5c5a607518199mujdatgezenkimdirmujdatgezenhayati5c5a607518199 29 Ekim 1943 yılında İstanbul Fatih’te doğdu Sahneye ilk kez 1953 yılında bir ilkokul piyesinde çıktı Ve benzer sene Doğan Kardeş çocuk dergisinde şiirleri yayımlandı Yine bu yıllarda İstanbul Radyosu Çocuk Kulübü’nde mikrofonla tanıştı Vefa lisesinde okudu 195657 yıllarında çeşitli amatör tiyatro topluluklarında rol aldı 1960 yılında İstanbul Belediyesi Kent Tiyatroları’nda profesyonel oldu 1961 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi 1962 yılında ilk filmini çevirdi 1963 yılında ilk özel tiyatro çalışmalarını yaptı Münir Özkul ve Muammer Karaca Tiyatrolarına girdi 196364 yıllarında sanat dergilerinde şiirleri çıktı 196466 askerlik yılları ve oyun yazma denemeleri 1966 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu’na girdi 1967 yılında arkadaşlarıyla birlikte Halk Oyuncularını kurdu 1968 yılında ilk önce kendi özel tiyatrosunu açtı ve aynı sezon İstanbul Tiyatrosu’nda çalıştı 1970 yılında sahne, film, TV çalışmalarında bulundu Aynı yıl kızı Elif dünyaya geldi ilk kitabı 1975 yılında yayınlandı Yayınlanmış 38 kitabı var ve bunlardan 9 her birine okullarda asistan ders kitabı olarak okutuluyor 1982 yılında bir yayınevi kurdu Yine benzer sene İstanbul BKonservatuvarı ve daha sonra İÜ Devlet Konservatuvarı’nda Türk Tiyatrosu öğretmenliği yaptı Benzer sene, yazan arkadaşı Kandemir Konduk’la birlikte “Güldürü Imal Merkezini kurdu ve büyük gazetelerde mizah sayfası yönetti 1991 yılında MSM’yi kurdu 1992 yılında “MSM Ormanını kurdu 1995 yılında Hamlet Efendi adlı oyunu ödül aldı ve Devlet Tiyatroları’nda oynandı 199698 Cumhuriyet gazetesinde yazdı 1997 Devlet Tiyatroları’nda oyun yönetti Benzer yıl Babam adlı oyunu ödül aldı 1998 yılında ilk olarak adını taşıyan tiyatrosunu kurdu 2001 yılında MSM Bakımevi’ni kurdu Yüz civarında filmde, elli civarında oyunda, binden artı radyo ve TV skecinde rol aldı, bunların bir bölümünü yazdı ve yönetti 25’den fazla oyun, 8 sinema filmi ve 5 TV dizisi yönetmenliği yaptı MÜJDAT GEZEN HAKKINDA BILMEK İSTEDİKLERİNİZ 1)Bu mesleğe ne süre ve nasıl başladınız? 1953 Yılında bir ilkokul piyesinde sahneye çıkarak başladım1960 yılında Kent Tiyatrolarında profesyonel oldumKonservatuar tiyatro bölümüne girdim 2)Sizce tiyatronun tanımı nedir? Tiyatro,insanı insana insanla anlatan ve insanca anlatan tek sanat dalıdırDiğer sanatlar tiyatronun içinde vardırMimarlık,dansmüzik gibi 3)Oyuncu olmasaydınız ne elde etmek isterdiniz? Hoca veya hukukçu edinmek isterdim25 yıldır öğretmenlik yapıyorum 4)MSM ‘yi nasıl ve hangi amaçla kurdunuz? İÜ Devlet Konservatuarı’nda hocalık yaparken,bu işin çok hoş bir iş olduğunu bir defa daha keşfettim ve 1991’de MSM’yi kurdum 5)Öğrencilerinizin başarıları sizde nasıl bir duygu uyandırıyor? Geçen sene bir öğrencim bana “ödül aldık dediBu beni fazla mutlu ettiOnların başarılarından gururlanıyoruz 6)Hangi okullarda okudunuz? Hırkai Şerif İlkokulu,Karagümrük Ortaokulu,Vefa Lisesi Konservatuar 7)Hiç “keşke şu rolde oynasaydım dediğiniz odlu mu? Hamlet’ i oynamayı çok isterdimOlmadıÜç Hamlet oyununda figüranlık yapabildim 8)Kaç kitabınız var? 38 9)Sizi en çok duygulandıran veya büyük bir keyifle oynadığınız bir rol var mı? Oynadığım rolleri seçme şansım varBu nedenle derhal hepsini severek oynarımAzmi ve “Darbukatör Bayramın benim için yeri başkadır diyebilirim 10)Bir gün sizin gibi başarılı bir ressam elde etmek isteyen arkadaşlara tavsiyeleriniz nelerdir? Yetenekeğitimkafa patlatmak bir araya gelince iyi oluyorBu mesleği seçenlere bol kitap okumalarını ve çok çalışmalarını öğütlerim