iltasyazilim
FD Üye
Mükemmel Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo taze barbunya
*1 havuc
*1 patates
*1 kapya biber
*1 soğan
*23 diş sarımsak
*1 domates
*Yarım yemek kaşığından biraz az domates salçası
*Zeytinyağı(4 yemek kaşığı kadar)
*Yarım yemek kaşığından biraz az biber salçası
*Tuz
*Maydanoz
*Üzerini geçecek kadar sıcak su
Mükemmel Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Soğanı incecik doğrayalım Kapya biberleri barbunyanın büyüklüğünde küp küp doğrayalım Sıvıyağda beraberce kavurmaya başlayalım Kavrulurken içine sarımsakları doğrayıp çevirmeye devam edelim Havucuda ekleyelim İyice kavrulunca küp küp domatesi ekleyelim Salçaları ekleyelim, karıştıralım Barbunyaları ekleyelim Bir iki dakika daha kavuralım(ben salçalı seviyorum çok sevmeyenler salça kullanmayabilir ama bence böyle daha leziz)En son suyunu da ekleyip (üstünü geçecek kadar) kaynayınca kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim Barbunyalar yumuşayana kadar (tuz unutmayalım)
piştikten sonra maydanoz kiyip servis edelim
*Yarım kilo taze barbunya
*1 havuc
*1 patates
*1 kapya biber
*1 soğan
*23 diş sarımsak
*1 domates
*Yarım yemek kaşığından biraz az domates salçası
*Zeytinyağı(4 yemek kaşığı kadar)
*Yarım yemek kaşığından biraz az biber salçası
*Tuz
*Maydanoz
*Üzerini geçecek kadar sıcak su
Mükemmel Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Soğanı incecik doğrayalım Kapya biberleri barbunyanın büyüklüğünde küp küp doğrayalım Sıvıyağda beraberce kavurmaya başlayalım Kavrulurken içine sarımsakları doğrayıp çevirmeye devam edelim Havucuda ekleyelim İyice kavrulunca küp küp domatesi ekleyelim Salçaları ekleyelim, karıştıralım Barbunyaları ekleyelim Bir iki dakika daha kavuralım(ben salçalı seviyorum çok sevmeyenler salça kullanmayabilir ama bence böyle daha leziz)En son suyunu da ekleyip (üstünü geçecek kadar) kaynayınca kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim Barbunyalar yumuşayana kadar (tuz unutmayalım)
piştikten sonra maydanoz kiyip servis edelim