Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mükemmel Çocuk Yetiştirme

Mükemmel Çocuk Yetiştirme
0
171

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Babam Beni Anlar mı ?

Çocuğun seviyesine inin Unutmayın ama, o erişkin olmadı fakat siz çocuk oldunuz Onun yaşlarında neler yaşadığınızı, hissettiğinizi hatırlayıp ona daha iyi yaklaşabilirsiniz Yahut çocuğunuz sizi “anlamadığı bir dilden konuşan tanıdık olmayan bir kılavuz gibi görebilir

Bunun en sık rastladığım bir örneği, his ve fikirlerini paylaşmayan çocuklardır Çocuk bir istif sorun yaşamakta, içini kararsızlık ve korkular kemirmektedir ama ailesine hiçbir şey anlatmamaktadır Çünkü annebabanın tüm yaptığı, “evladım, bir derdin varsa anlat demekten ibarettir Ancak çocuk “Onlar büyük ve olgun Benim korkularımı anlamazlar her halde diye düşünebilir ve hislerini paylaşmaz

Okula gitmek istemeyen bir çocuk getirilmişti bana Ailesine hiçbir sebep söylemiyordu Ben çocuğa önce, onun yaşında iken okulla ilgili yaşadığım kendi tedirginliklerimi anlattım Karanlık okul yolu, çocuk kaçıran çingene söylentileri vs derken çocuk, “saçmalama amca, ben onlardan korkmuyorum, sadece bir arkadaşım beni dövüyor deyiverdi Sebep anlaşılmıştı

Siz de ara sıra kendinizi onun yerine koyun, kendi çocukluğunuzu da hatırlayıp neler hissettiğini tahmin etmeye çalışın ve muhtemel mertebe onun dilinden konuşarak duygularını paylaşın Siz bir adım atarsanız o koşarak gelecektir

Siz onu anlamaya çalışmazsanız o sizi nasıl anlasın?

“Bakımlı daireye vakit ayırın

“Yata yata büyüyen karpuz bile bakım ister

Sizin vasıtanızla dünyaya getirilmiş ve her şeyi öğrenmeye yoksul, kibar, hassas o masum yavruların günde 12 saat ilginize hakkı değil mudur? “Meyvenin 4 meselesinde geçen “rahat dairelerin en ehemmiyetli olanlarından biri aile değil midir? Falan futbolcunun ayakkabı numarasını bilip kendi çocuğununkini bilmemek, Başbakan ’ın konuşmalarında rahatsızlık işaretleri ararken kendi çocuğunun sözlerini yarım kulakla kulak vermek komik kaçmıyor mu? Hatta sevgili Metin Karabaşoğlu ’nun bir yazısında dediği gibi, soru soran çocuğuna “lütfen beni rahatsız etme, kitap yazıyorum çağrıda bulunmak bile (işin içinde hizmet olsa deha) kusur yok midir?

Mumlardan misal vermeyin lütfen, güneş dibine de ışık veriyor

Dr Yusuf karaçay *

858,496Konular
982,155Mesajlar
30,096Kullanıcılar
clemSon üye
Üst Alt