iltasyazilim
FD Üye
Mükemmel Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
İç harcı;
*100 gr kıyma
*1 soğan
*2 yeşil biber
*Yarım kapya biber
*2 diş sarımsak
*2 domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Zeytinyağı
*1 küp şeker
*Karabiber
*Pul biber
*Tereyağı
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Sos;
*1 tatlı kaşığı salça
*1, 5 su bardağı su
Mükemmel Karnıyarık Tarifi Yapılışı
İlk önce patlıcanı pijamalı soyup, sıvı yağda önlü arkalı kızartıyoruz
İç harcını da azıcık zeytinyağı koyduğumuz tavada etleri kavuruyor daha sonrada doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruzOnlarda biraz kavrulunca salçaları ve sarımsağı ekliyoruzSalça kavrulup, kokusu çıkınca 2 domates rendesi ve baharatları şekeri unutmayalım ekleyip, ocakta 2 daha karıştırıp, altını kapatıyoruz Daha sonra kızarttığımız patlıcanların içini kavurduğumuz harçla dolduruyoruz ve daha sonra fırın kabına sosu eklemeden önce karnıyarıklarımızın üstüne gezdiriyor ve kalan sosu borcamın altına döküyorum
Tereyağı nerde demeyin geldi, çay kaşığının ucunda tereyağlarını patlıcanların üstüne koyun, pişerken içine işlicektir
NOT: Ben bu harcı çokça kavurup, buzluğa koyuyorumLazım olunca çıkartıyorum, çok pratik oluyor
Herkese afiyet şifa olsun*
*4 adet patlıcan
İç harcı;
*100 gr kıyma
*1 soğan
*2 yeşil biber
*Yarım kapya biber
*2 diş sarımsak
*2 domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Zeytinyağı
*1 küp şeker
*Karabiber
*Pul biber
*Tereyağı
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Sos;
*1 tatlı kaşığı salça
*1, 5 su bardağı su
Mükemmel Karnıyarık Tarifi Yapılışı
İlk önce patlıcanı pijamalı soyup, sıvı yağda önlü arkalı kızartıyoruz
İç harcını da azıcık zeytinyağı koyduğumuz tavada etleri kavuruyor daha sonrada doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruzOnlarda biraz kavrulunca salçaları ve sarımsağı ekliyoruzSalça kavrulup, kokusu çıkınca 2 domates rendesi ve baharatları şekeri unutmayalım ekleyip, ocakta 2 daha karıştırıp, altını kapatıyoruz Daha sonra kızarttığımız patlıcanların içini kavurduğumuz harçla dolduruyoruz ve daha sonra fırın kabına sosu eklemeden önce karnıyarıklarımızın üstüne gezdiriyor ve kalan sosu borcamın altına döküyorum
Tereyağı nerde demeyin geldi, çay kaşığının ucunda tereyağlarını patlıcanların üstüne koyun, pişerken içine işlicektir
NOT: Ben bu harcı çokça kavurup, buzluğa koyuyorumLazım olunca çıkartıyorum, çok pratik oluyor
Herkese afiyet şifa olsun*