Çay saatlerinize eşlik edecek buram buram mahlep kokan ve afiyetle yiyebileceğiniz pastane tuzlusu tanımı ile karşınızdayız. Çoklukla pastane vitrinlerinde gördüğümüz pastane tuzlusunu konutta kısa müddette hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Pastane tuzlusunun tanımı bugünkü yazımızda.
Bereketli ve çok lezzetli pastane tuzlusu adeta gönülleri fethediyor. Sevdiklerinizle birlikte çay saatlerinde tüketebileceğiniz pastane tuzlusu kavanozda da bekleyen kurabiyelerden olabilir. İçerisindeki sirke nedeniyle kıyır kıyır olan pastane tuzlusu, geç bayatlamasına da yardımcı oluyor. Tek bir yoğurmada epey bereketli olan bu kurabiye, misler üzere kokusuyla konutu pastaneye çevirecek. Gereçleri az olan pastane tuzlusu yalnızca 15 dakikada yapılabiliyor. İsteğe nazaran farklı hallerde yaparak konuklarınızı şaşırtabilirsiniz. Gelin birlikte pastane tuzlusunun tanımını hazırlayalım...
PASTANE TUZLUSU TANIMI:
GEREÇLER
250 gram oda tereyağı
2 yemek kaşığı sirke
2, 5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı kakao
Susam ,çörek otu
YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde tereyağı, sirke, şeker, mahlep,kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzunu güzelce karıştırıp yoğurun.
En son unu yavaş yavaş ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elinizle uzun hal verin.
İsteğe nazaran kare formda de yapabileceğiniz kurabiyeyi yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
Yumurta sarısını ve kakaoyu bir kabın içerisinde karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün.
En son çörek otu ve susam serpip 180 derecede güzelce pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...