Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mükemmel Perde Pilavı

Mükemmel Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mükemmel Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilav için:


*1, 5 bardak pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık margarin
*1 Su bardağı kabuksuz badem
*3 çorba kaşığı kuş üzümü
*3 adet tavuk but
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2, 5 bardak tavuk suyu
*2 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:


*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*12 (yarım) çay bardağı yoğurt suyu
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yaklaşık 2, 5 – 3 su bardağı un

Kalıba dizmek için;


*Kabuksuz badem

Mükemmel Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tavuk butlarını haşlayın
*Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanan tavuklar soğuduktan sonra didikleyin Suyunu süzüp kenara koyun
*Pilavı hazırlayın tencereye yağı koyun bademleri koyup biraz kavurun
*Yıkanmış pirinçleri ekleyin 45 dk kavurun
*Suyunu ilave edin kuş üzümünü ve tuzunu ekleyin
*Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin pilav hafif diri kalacak şekilde ayarlayın
*Pilav pişerken hamurun malzemelerini karıştırın
*Unu azar azar ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak, iyice yoğurun kenara alın, dinlensin
*Kek kalıbını yağlayın Her yerini margarinle her dilimine badem dizin
*Pilav piştikten sonra kapağını açın tavukları ekleyin, karabiberini koyun ve karıştırın, soğusun
*Hamuru açacağınız masaya un serpin hamuru merdaneyle açabilirsiniz çok kalın bir hamur olmasın çok da ince olmasın
*Büyük bir şekilde açın kek kalıbına hava boşluğu kalmayacak şekilde yerleştirin
*Kenara hamurlar sarksın kek kalıbının orta delik kısmını elinizle açın
*Pilavın hepsini kalıba koyun ve düzeltin
*Kenardaki hamurları pilavın üzerine gelecek şekilde kapatın
*Hamurun fazlalılığını bıçak yardımıyla kesin
*200 derecelik fırına koyun, hamuru kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkınca ters çevirin servis tabağına alın yapışma olmuyor Dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun

Not: Kabuklu bademleri kaynar suda yarım saat beklettikten sonra kabukları hemen soyuluyor
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt