Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mülk Suresi?ni neden çokça okumaliyiz?

0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Mülk Sûresi, Mekke?de inmis ve 30 âyettir Adini birinci âyette geçen ?elmülk? kelimesinden almistir Ayrica Tebâreke, Münciye, Mücâdele, Mâni?a, Vâkiye adlari ile anilir

Sûrede Allah(cc)?in kâinattaki kudretine dikkat çekilerek, ölmüsleri diriltmeye de kâdir olduGu belirtilir Allah(cc)?in insanlara olan nimetleri hatirlatilir ve âhirete inanmayanlarin kötü sonuçlarina, âhirette gerçeklerin ortaya çikacaGina, kimlerin sapik ve kimlerin doGru yolda olduklarinin orada belli olacaGina isâret edilerek sûre tamamlanir

Mülk (Tebareke) Suresi?nin fazileti

1 Ibn Abbas (ra)?dan söyle rivayet edilmistir: ?Sevgili Peygamberimiz?in (sas) ashâbindan birisi bir kabrin üzerine çadirini kurmustu, ancak onun bir kabir olduGunu bilmiyordu Bir de bakti ki, orada bir adam Mülk (Tebâreke) Sûresi?ni okuyor Sonuna kadar okudu Bunun üzerine çadir sahibi Hz Peygamber?e gelerek, ?Ey Allah(cc)?in Resûlü, ben çadirimi bir kabir üzerine kurmusum; fakat onun bir kabir olduGunu bilmiyordum Baktim ki orada bir adam Mülk Sûresi?ni okuyor, sonuna kadar okudu Resûlullah (sas) buyurdu ki: ?O sûre Mânia?dir O zati kabir azâbindan kurtarir?

2 Ebu Hüreyre?den söyle rivâyet edilmistir: ?Allah(cc) Resûlü (sas) buyurdu ki: ?Kur?an?da otuz âyetli bir sûre bir adama sefaat etti Nihayet o, baGislandi Iste bu sûre Mülk Sûresi?dir?

3 Câbir (ra)?den söyle rivâyet edilmistir: ?Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdi? (Tirmizî, Fedâilü?lKur?an, 9)

4 Ebu Hüreyre (ra) anlatiyor: ?Resûlullah (sas) buyurdular ki: ?Kur?âni Kerim?de otuz âyetlik (sani yüce) bir sûre vardir Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kiyamet günü) sefaat eder ve Allah(cc)?in onu affetmesini saGlar Bu sûre Tebârekellezî biYedihi?lMülk?tür?

5 Tirmizî?de, Ibnu Abbas (ra) Resûlullah?in (sas) söyle dediGini belirtir: ?Bu sûre (kabir azabina veya kabir azabina sebep olan günahlara karsi) engeldir, bu sûre kurtulus sebebidir, kisiyi kabir azabindan kurtarir? (Tirmizî, Sevabül Kur?an9)
Âlûsî der ki: ?Bu sûrenin fazîleti hakkinda zikredilen haberlerden dolayi söz konusu sûrenin her gece okunmasinin mendub olduGu söylenmistir Ben de temyiz yasindan beri bu sûreyi okumaya devam ediyorum Beni buna muvaffak kilan Allah(cc)?a hamd eder, bundan böyle de yardim ve kabulünü dilerim? (Âlûsî, Rûhu?lMeânî)

alinitdir

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt