Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mumbar Dolması Nasıl Yapılır ?

Mumbar Dolması Nasıl Yapılır ?
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Mumbar Dolması Nasıl Yapılır ? mumbar dolması mumbar dolması nasıl yapılır mumbar dolması tarifi Öyle çok insanın tadına bakmadığı hatta adını bile duymadığı bir yemekten bahsetmek istiyoruz sizlere meleklermumbardolmasinasilyapilir5c4f209f826a0alt Mumbar dolması Gerçekte çoğu kişinin koyun bağırsağı adını duyunca çekinerek baktığı bu yemek fiilen fazla leziz ve bambaşka bir yemek Şimdi bu yemek yemek nasıl yapılıyor, ayrıntılara geçelimmumbardolmasinasilyapilir5c4f209f826a0alt 1548689562 1548689562 mumbardolmasinasilyapilir5c4f209fea549mumbardolmasinasilyapilir5c4f209fea549 mumbardolmasinasilyapilir5c4f209fea549 İç Harcı (iki adet koyun mumbarı için); 2 Su Bardağı Pirinç 3 Adet (Orta Irtifa) Soğan 250 Gr Orta Yağlı Kıyma 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Yemek Kaşığı Biber Salçası Tuzlu ve Karabiber Mumbarın Temizlenmesi ; Mumbarın bir ucu musluğa tutularak, ilk kez vahşi pisliğinden arındırılır Bir kebap şişi (ya da normal örgü şişi olabilir) yardımı ile mumbar tersyüzedilir Mumbar, kesme tahtasının üzerine konur, bıçağın tersi ile üzeri kazınarak iyice temizlenir Bu işlem sırasında sık sıksuya tutulur ve kazınan ince pislikler yıkanır Mumbarlar, bir barbar konur ve tuzlu ile 23 dk ovulur Son olarak mumbarlar, soğuk su ile en ince ayrıntısına kadar durulanır, bu işlem 23 kere her tarafta edilir id İç Harcının Hazırlanması ; Soğanlar ufak minik doğranır, pirinçler yıkanır ve kıyma, salçalar, tuzlu karabiber eklenerek yoğrulur Yapılışı ; 2 adet soğan ve yarım limon irice doğranır, mumbarlar ile birlikte bir barbar konur ve 23 dk boyunca ayrıntılarıyla ovulur Soğuk su ile durulanır Son olarak bir arz tuz ile 12 dk ovulur ve durulanır Tekrar bir şiş yardımı ile, yağlı tarafı içe gelecek şekilde, zıtyüzedilir Bu operasyon, musluğun aşağıda yapılırsa daha kolay olur Tersyüz edildikten sonra bir kaç kere durulanır ve bir kevgirde suyu süzülene kadar bekletilir Mumbarın bir ucu hafifçe içeri kıvrılır, kabak oyacağının iç kısmına harç konur ve mumbarın içi çok sıkı olmayacak ve arada boşluklar bırakacak şekilde doldurulur (Fazla sıkı doldurulursa pişerken patlar) Yükleme işlemi bitince, iki ucu birleştirilerek iple bağlanır Mumbarlar bir tencereye konur ve üzerini 3cm geçecek dek su eklenir Bir şiş yada çatal yardımı ile üzerine delikler açılır Kaynadıktan daha sonra, altı kısılarak, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya dek pişirilir Mumbarlar pişerken, kesintisiz yoklama edilmeli ve su seviyesi eksildikçe, kaynar su eklenmelidir Ayrıca pirinçler şiştikçe zaman zaman mumbarlarda çatal ile yeni delikler açılmalıdır (Düdüklü tencerede pişirilecekse, önceden bolbol delinmelidir) Piştikten daha sonra bir kevgire alınır ve suyu süzdürülür (Bu şekilde buzlukta uzun vakit saklanabilir) Servis edileceği süre, zeytinyağında kızartılmalı ve mutlaka sıcak servis edilmelidir Sağlık Olsun  
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt