Mu'min SUresinin Fazileti
Ha Mim SUresinin Fazileti
Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
Herşeyin bir ozu vardır Kur'anın ozu ise, Ha mimlerdir
Her kim Ayetel kursi ve Mu'min sUresini okursa, o gun icerisinde butun fenalıklardan muhafaza olunur
Cennet bahcelerinde yukselmeyi arzu eden kimse, Ha mimleri okusun
Her kim Mu'min sUresini (İleyhil masir)e kadar ve Ayetel kursi'yi sabahleyin okursa, bu kimse butun bela ve musibetlerden korunur Akşam okursa, sabaha kadar butun fenalıklardan muhafaza olunur
Ha mim'ler yedidir: Cehennemin kapıları da yedidir Her Ha mim gelip
Cehennemin bir kapısına durur ve; Ya Rab, bana inanan ve beni okuyan kişiyi bu kapıdan iceri sokmadiye yalvarır
Kim Mu'min sUresini okursa, ona dua etmeyen ve onun icin istigfarda
bulunmayan hicbir nebi, sıddik, şehid ve mu'min rUhu kalmaz
Allahu teala, yedi Ha mim'leri bana Tevrat yerine; Elif lam ra'lardan Ta sin mim'lere kadar olan sUreleri İncil yerine; Ta sin mim'ler ile Ha mim'ler ve Mufassal yani Hucurat'tan sonraki sUreler ile ustun kıldı, benden once hic bir peygamber onları okumamıştır
Abdullah bin Mes'Ud buyurdu ki:
Ha mimler Kur'anı kerimin susudur
alıntı
Ha Mim SUresinin Fazileti
Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
Herşeyin bir ozu vardır Kur'anın ozu ise, Ha mimlerdir
Her kim Ayetel kursi ve Mu'min sUresini okursa, o gun icerisinde butun fenalıklardan muhafaza olunur
Cennet bahcelerinde yukselmeyi arzu eden kimse, Ha mimleri okusun
Her kim Mu'min sUresini (İleyhil masir)e kadar ve Ayetel kursi'yi sabahleyin okursa, bu kimse butun bela ve musibetlerden korunur Akşam okursa, sabaha kadar butun fenalıklardan muhafaza olunur
Ha mim'ler yedidir: Cehennemin kapıları da yedidir Her Ha mim gelip
Cehennemin bir kapısına durur ve; Ya Rab, bana inanan ve beni okuyan kişiyi bu kapıdan iceri sokmadiye yalvarır
Kim Mu'min sUresini okursa, ona dua etmeyen ve onun icin istigfarda
bulunmayan hicbir nebi, sıddik, şehid ve mu'min rUhu kalmaz
Allahu teala, yedi Ha mim'leri bana Tevrat yerine; Elif lam ra'lardan Ta sin mim'lere kadar olan sUreleri İncil yerine; Ta sin mim'ler ile Ha mim'ler ve Mufassal yani Hucurat'tan sonraki sUreler ile ustun kıldı, benden once hic bir peygamber onları okumamıştır
Abdullah bin Mes'Ud buyurdu ki:
Ha mimler Kur'anı kerimin susudur
alıntı