Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Müminde Stres Olmaz

Müminde Stres Olmaz

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Müminde Stres Olmaz diyordu bir PsikiyatrCümleyi çok iddiali buldu

Kur’an Kissalarina egildikçe,insanin yasayabilecegi bütün sikintilari Nebi ve Rasüllerin yasadigini gördüOnlar bütün belalara ragmen ilahi huzuru yakalamislardi

Kur’an’a bir de bu gözle bakmaliydiKissalara göz gezdirdi,çekilen eziyetlere isaretler koydu:

Yusuf (as),kardeslerinin hasedi sonucu kuyuya atilmis,esir pazarlarinda satilmis,iftiraya ugramis,hapislerde yillamis, babasinakardesine hasret kalmis ama yilmamisti

Ümidin,tevekkülün ödülü olarak Misir’a sultan oldu“Derdim çok diyen hangi insan Yusuf (as) kadar bela çekmis olabilirdi?

Yakup (as) Evlat hasretiyle kavrulmus,aglamaktan âmâ olmus,ümit kesmeden Rabbine yönelmis,hem gözleri açilmis,hem de evladina kavusmustu

Nuh’a (as) öz oglu bile iman etmemisti

Lut (as),tebliginde yalniz kalirken,fitne gruplari ile isbirligi yapan;ayni yatagi paylastigi karisi idi!

Meryem (as), Tertemiz bir genç kizken Meryem’in iffetine dil uzatiliyorduIftira ve hakarete ugrayan Meryem,sirli bir peygambere anne;gelecek nesillere örnekmucize bir hanim oluyordu

Eyyub (as),deve koyun sürüleri sahibi iken agir bir illetle yataga düsüyor tüm servetini yitiriyordu Etrafinda kimse kalmamis,dislanmis,insanlar iniltilerinden rahatsiz olmamak için Onu karisi ile bir tepe üzerinde yalniz konaklamaya mecbur etmistiSabrinin ödülü olarak sifa bulan,sonra delikanli gibi ayaga kalkan da yine Eyyub’tu…

Musa (as),kavmi ile birlikte uzun bir sürgün yasamistiMutluluklari için çirpindigi kavmi mucizeye sahit oldugu halde iman etmiyor,en zor anlarda Musa’yi (as) yalniz birakiyordu

Muhammed( as)dogmadan önce babadan yetim, alti yasinda, hem de bir yolculukta anneden öksüz kalmis, dedesini kaybetmis,tebliginin ilk yillarinda karisi ve amcasinin ölümleriyle sarsilmisti

Kendi kavmince hakaretasagilama ambargodislamataciz etme vb sikintilari çekmekle kalmayip memleketinden ayrilmak durumunda kalan da O idi

Simdi siz bütün bunlardan sonra hala “Moralim bozuk,hayattan zevk almiyorum,stresteyim mi diyorsunuz?

Pes yani!

Kur’an gibi kitabiniz,o kitapta onlarca Peygamber Kainat Günesi gibi Önderiniz olacak da stresteyim diyeceksiniz öyle mi?

Tarih okur gibi degil,kendinizi Peygamberlerin yerine koyarak, sahnede basrol oynadiginizi düsünerek,olayin içine girerek okuyun

Göreceksiniz ne stres kalacak,ne de sıkıntı!

Sabrin,tevekkülün,teslimiyetin eminligi ile huzur müjdesi alacaksiniz

Niye mi bu kadar iddialiyim?

Ben degil,böyle olacagini Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!O sabredenler, kendilerine bir belâ geldigi zaman:

“Biz Allah'in kullariyiz ve biz O'na dönecegiz derler Iste Rablerinden bagislamalar ve rahmet hep onlaradir
Ve dogru yolu bulanlar da onlardir

(Bakara155 157)

858,496Konular
981,639Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt