Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Münker ve Nekir nedir ?

Münker ve Nekir nedir ?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Münker ve Nekir nedir ?

Kabirde karşılasacağımız sorgu meleklerinin isimleri

Münker ve Nekir kabirde, ölüye sual soracak iki meleğin adı Lügatte, nasıl olduğu bilinmez manasınadır Münker ve Nekir, bilinmeyen korkunç insan şeklinde mezara gelip sual soracaktır Kabir suali haktır, doğrudur (Bkz Mezar) Hadisi şerifte, buyruldu oysa: “Ölü kabre konulunca yanına iki siyah ve gök gözlü melek gelir Birine Münker, diğerine Nekir denir Peygamber olarak gönderilen Muhammed aleyhisselam hakkında ne dersin, derler Eğer mümin ise, Allahü tealanın kulu ve resulüdür, şehadet ederim oysa, Allahü teala birdir Muhammed (aleyhisselam) O'nun Resulüdür, der Mezarını uzun uzadıya yetmiş arşın büyütürler Nur ile doldururlar Neşeli uyu, seni en fazla sevdiğinden diğer hiçbir şey uyandırmaz, derler Münafık ise bu suale bilmiyorum, insanlardan işittim, bir şeyler söylediler, ben de söylerdim, der Bunun üzerine toprağa, onu sıkıştır, denir Kaburga kemikleri birbirine geçer, böylece ahirete dek cefa içinde kalır

Münker ve Nekir nedir ?

Irk ölüpte mezara konduktan sonradan sual melekleri denilen iki melek gelir ve kendilerine Rabbimiz tarafından emrolunan kabir suallerini sorarlar
Bu sualler: Rabbin kim?, Peygamberin kimdir?, Dinin nedir?, Kitabın nedir?,Kıblen neresidir? şeklindedir
Münker ve Nekir Bu sualleri soran meleklerdir *

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt