Murat Göğebakan Kimdir? murat göğebakan, kimdir, hayatı, biyografisi, başarıları, ile ilgili bilgiler burada melekler 1548241537 1548241537 muratgogebakankimdir5c5a698344192muratgogebakankimdir5c5a698344192muratgogebakankimdir5c5a698344192 Sevgili melekler, Türk rock müziğinin sevilen seslerinden Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968 tarihinde Adanada doğdu Anne ve babası Almanya da çalışmakta olduğundan 7 yaşına kadar aralıksız AdanaAlmanya arasında yaşamak zorunda kaldıİlk, orta ve lise öğrenimini Adana da tamamladıPeşinde 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi devlet konservatuarına girdi, tamamladığı üniversite eğitiminden daha sonra da Çukurova Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak yer aldı Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı 1995 yılına kadar Adanada yaşadıİlk evliliğini genç yaşlarda yapan Murat Göğebakan 1994 yılında eşinden ayrıldıBu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu vardır 1995 yılında, hayallerini gerçekleştirmek ve bir albüm dışlamak için İstanbula geldi Yaşadığı her türlü zorluğa rağmen 1996 yılında Ben Sana Aşık Oldum isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yaptı Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde Yılın şarkısı En iyi laf En iyi beste En iyi Rock ve En iyi Çıkış Yapan kategorilerinde aday gösterildi En iyi çıkış yapan erkek ressam ödülünü aldı Arkasından Sindoma Müzik kuruldu Bu şirketten Sen Rahatına Bak Tek Suçum Seni Sevmekmiş ve Merhaba ismli albümlerini çıkardı 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı Ayyüzlüm isimli albümüyle MÜYAPın En Fazla Satan Albüm Ödüllerine bedel görüldü Ardından çıkardığı Yaralı veSana Olan Aşkım Şahit isimli albümleriyle başarısını devam ettiren usta, bu zaman içerisinde Hasandan Olma Haticeden Doğma Murat Göğebakan isimli bundan başka kitap çıkardı Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barışma Manço, Deep Purple ve Led Zeplin gibi isimlerden etkilendiğini bildiren Murat Göğebakan; Gece Yolcuları, Baha, Türkü, Cansu Koç, Zeliha Sunal ve Emir gibi genç ad ve gruplara verdiği desteklerle de tanınmaktadır Murat Göğebakan 2 Mayıs tarihinde grip diye gittigi hastanede, kan kanseri olduğunu öğrendiUzun bir tedavi sürecinin ardında hemen sağlık durumu iyi