Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Murathan Mungan guzel Sozleri

0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Murathan Mungan yazıları

“hayat bazılarına mutsuz olmakla duygusuz olmak arasında bir tercih hakkı tanır, daha fazlasını değil

“hepimiz varoluşumuza bir anlam ararız kundak ile kefen arasındaki şeyin adı omurdur, hayat değil hayatı biraz da kendimiz yaparız

“ben 50 yıldır cocukluğuma cocuğum gibi baktım

“ben sende butun aşklarımı temize cektim

“sessizliğe borcum var, birkac kelime

turkiyenin resmi dini iki yuzluluktur

“işim kelimeler benim sahte alcakgonulluluğe gerek yok: turkcenin saclarını tarayan, tarayabilen yaşayan ucbeş yazardan biriyim icimizle dilimiz arasındaki mesafeyi kelimelerle kapatmaya calışan adamdır yazar dediğin “

“şunu ya da bunu yapıp para kazanmak ve toplumca onaylanmak varken,şiir yazmak,sanatla uğraşmak,topluluk kurup muzik yapmak,politikayla ilgilenmek dupeduz şuursuzluk ve ancak genclikle acıklanabilecek boşa bir uğraş
para,mulk,guvence ya da statu kazanmanın değer olduğu bir dunyada hacim kaplamayan her şey boyle değerlendiliyor

“bir şeyin gercekinden bu denli emin bir bicimde soz etmenin guveninden urker; bu guvenin burnu buyukluğunde temel bir yaşam bilgisi noksanlığı sezerim hep cunku, bence bu kadar emin olmak, bilgi ile değil, yaşama azlığı, deneyim kıtlığı ile acıklanabilir yaşama sahiden bulaşmış olan insanlar, gercekten ya da gerceklerden dem vururken daha temkinli olur, bu ceşit konularda coğul terazi kullanırlar bunun yanı sıra yaşama daha az bulaşmış, kuytusuna cekilip kapandıkları entelektuel calışmalara odaklı hayatlarında, işin kuramsal, kavramsal donanımına ağırlık vermiş insanlar da oyle kaba bir ayrımla obeklendirdiğim bu her iki taraf da kendi yaşama secimlerinin akarında gormuş gecirmiş; bilginin, kuru kuru bilindiğinde değil, ancak bunyeye katıldığında işe yaradığını oğrenmişlerdir

858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt