Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mürdüm Eriği Köpüğü

Mürdüm Eriği Köpüğü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mürdüm Eriği Köpüğü (46 Kişilik)

Malzemeler:

350 gr mürdüm eriği, ikiye bölünmüş, çekirdeği alınmış
300 ml su
100 gr şeker
1 dolu dolu yemek kaşığı toz jelatin
3 yumurta beyazı
12 mürdüm eriği, ince dilimlenmiş, süslemek için



HAZIRLANIŞI :

Üç yemek kaşığı suyu ısıya dayanıklı küçük bir kaba koyup bir kenarda tutun Mürdüm eriklerini ve kalan suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tencerenin kapağını kapatıp, erikler yumuşayıncaya kadar 1520 dakika pişirin
Şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın, sonra bir kenara koyun
Bu sırada, ayırdığınız suya jelatini koyup, 5 dakika, süngerimsi olana dek bekletin
Erik karışımını blender'in kabına döküp pütürsüz olana dek karıştırın, sonra bir süzgeçten geçirerek büyük bir kaba boşaltın
Karışımı su dolu bir tencerenin içine yerleştirip, hafifçe ısıtın Jelatin eriyinceye kadar karıştırın Sonra jöleyi erik püresine döküp iyice çırpın
Karışımı 45 dakika buzdolabında tutun Arasıra karıştırın Yumurta beyazlarını katıp, köpük köpük olana ve koyulaşıncaya kadar çırpın
125 litrelik bir servis tabağına alıp 4 saat kadar buzdolabında tutun
Erik dilimleriyle süsleyip servis yapın
DiKKAT: Daima jöleyi püreye ekleyin Aksini yapmayın Karışımın pütür pütür olmaması için jöleyi ince bir şerit halinde, püreye dökün, iki karışımın da aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin
SERVİS ÖNERİSİ: Tatlı hazır bisküvilerle veya kendi pişirdiğiniz kurabiyelerle servis yapabilirsiniz

http:img259**************img2596171ymk786mm

 

Similar threads

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg mürdüm eriği (buzluktan kullandım) *3 su bardağı su (su miktarını tercihe göre artırabilirsiniz) *2 su bardağı şeker *2 paket vanilya Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi Yapılışı Buzluktan çıkardığım mürdüm eriklerini hiç eritmeden tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Malzemeler: 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 34 Sy Bardağı Vişne 45 Adet Mürdüm Eriği HAZIRLANIŞI : Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın Kavunun içinden çıkardığınız parçaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kavunlu Jöle (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 34 Sy Bardağı Vişne 45 Adet Mürdüm Eriği HAZIRLANIŞI : Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın Kavunun içinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kavunlu Jöle nasıl yapılır Kavunlu Jöle yapılışı Kavunlu Jöle Malzemeler 1 Adet Orta Tepe Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Zirve Armut 34 Sy Bardağı Vişne 45 Adet Mürdüm Eriği Kavunlu Jöle Tarifi Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın Jöleyi paketin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
MALZEMELER 1,5 su bardağı un 12 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 2 yemek kaşığı reçel (tanesiz) 3 yemek kaşığı su 1 kilogram mürdüm eriği 1 yemek kaşığı esmer şeker Servisi için: 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt