iltasyazilim
FD Üye
Mürdüm Eriği Pastası (Zwetschgendatschi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo mürdüm eriği (hafif yumuşak)
Hamur için:
*2 yumurta
*1 nescafe fincanı tereyağı sıvı yağ karışımı
*1 nescafe fincanı ılık süt
*Yarım nescafe fincanı şeker
*1 tane kabartma tozu
*1 tane vanilya
*Bir fiske tuz
*Un
Üzerine:
*Toz tarçın
*Bir avuç şeker
Mürdüm Eriği Pastası (Zwetschgendatschi) Tarifi Yapılışı Önce mürdüm eriğini 4 e bölüp çekirdeklerini çıkarın Sonra hamur malzemelerini karıştırıp unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan hamur yoğurun Fırın tepsisini yumuşak tereyağıyla iyice yağlayıp hamuru tepsiye yayın Elinizle düzelterek her tarafını eşit kalınlıkta ayarlayın Üzerine erikleri resimdeki gibi dizin Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirin Erikler yumuşayıp hamurun kenarları kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp sıcakken üzerine şeker ve tarçını serpeleyip biraz ılıyınca vanilyalı dondurmayla yada tamamen soğutup dilimleyip servis edin Afiyet olsun
*1 kilo mürdüm eriği (hafif yumuşak)
Hamur için:
*2 yumurta
*1 nescafe fincanı tereyağı sıvı yağ karışımı
*1 nescafe fincanı ılık süt
*Yarım nescafe fincanı şeker
*1 tane kabartma tozu
*1 tane vanilya
*Bir fiske tuz
*Un
Üzerine:
*Toz tarçın
*Bir avuç şeker
Mürdüm Eriği Pastası (Zwetschgendatschi) Tarifi Yapılışı Önce mürdüm eriğini 4 e bölüp çekirdeklerini çıkarın Sonra hamur malzemelerini karıştırıp unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan hamur yoğurun Fırın tepsisini yumuşak tereyağıyla iyice yağlayıp hamuru tepsiye yayın Elinizle düzelterek her tarafını eşit kalınlıkta ayarlayın Üzerine erikleri resimdeki gibi dizin Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirin Erikler yumuşayıp hamurun kenarları kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp sıcakken üzerine şeker ve tarçını serpeleyip biraz ılıyınca vanilyalı dondurmayla yada tamamen soğutup dilimleyip servis edin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.