Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli
0
148

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kilo mürdüm eriği
*4 su bardağından azıcık artı şeker
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Yapılışı
Erikleri 4 e bölüp tencereye alıyoruz Üstüne şekeri koyup 1 gece kapalı şekilde bekletiyoruz Suyunu salacaktır
Sabah kaynayana dek orta ateşte pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 50 dk gibi suyu azalana dek kaynatıyoruz ((ara sıra nehir tabağına birazcık reçel alıp dondurucuda 1 dk bekletip de olup olmadığını deneme edebiliriz )) Son 5 dk dan önce limonu atıp 5 dk daha kaynattıktan daha sonra reçelimiz hazır

Similar threads

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *1 kg mürdüm eriği (tozlu erik de denir) *1 kg şeker *1 adet kabuk tarçın *78 adet karanfil *Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Yapılışı Erikleri geceden yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz Küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *2,5 kilo mürdüm eriği *1,750 gr toz şeker *67 adet karanfil *Yarım limon suyu Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Yapılışı Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 2 ye bölün toz şeker ile karıştırın ezilmemesi için biraz erik biraz toz şeker serpin çok fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Taze Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler *1kilo taze mürdüm eriği *1, 5 subardağı tozşeker *1, 5 litre su Taze Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi Yapılışı Erikleri yıkayalım ,tenceremize erikleri bütün şeklinde alalalım, 15 dk orta ateşte pişirelim şekeri ekleyelim, 20 dk daha kısık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mürdüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo mürdün eriği (Erikler ne dek koyu renk olursa reçel de o kadar kırmızı olur ) *Yarım kilo toz şeker *12 damla limon suyu Mürdüm Reçeli Tarifi Yapılışı Rengi tadı ve kokusuyla şahane bir reçel Mürdün erikleri yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Mürdüm Eriği Kurusu Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler *250 gr kuru mürdüm eriği *6 su bardağı su *1 su bardağı toz şeker *Nohut kadar limon tuzu Mürdüm Eriği Kurusu Hoşafı Tarifi Yapılışı Erikleri yıkayıp tencereye alalım Suyunu koyalım 20 dk kısık ateşte pişirelim Sonra şekeri verip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt