iltasyazilim
FD Üye
Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo mürdüm eriği
*1 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*34 damla limon suyu
*1 su bardagı su
Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi Tarifi Yapılışı Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün
Tencereye erik, şeker, tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım
1015 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz
Afiyet olsun
*2 kilo mürdüm eriği
*1 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*34 damla limon suyu
*1 su bardagı su
Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi Tarifi Yapılışı Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün
Tencereye erik, şeker, tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım
1015 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz
Afiyet olsun