Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi

Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 kilo mürdüm eriği
*1 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*34 damla limon suyu
*1 su bardagı su

Mürdüm Eriği Şurubu Yapımı ve Konservesi Tarifi Yapılışı Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 4 e bölün
Tencereye erik, şeker, tarçın ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Bu arada konserve yapacagımız kavanozları sterilize edelim
Ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarınıda kaynamaya bırakalım
1015 dk kaynayan erik şurubunu süzgeçten geçirip tekrar 5 dk kaynatalım
Temiz kavanozlara doldurup kaynamakta olan kapakla vakit kaybetmeden kapatalım
Kavanozları ters çevirerek koyup 1 gün boyunca yerinden oynatmadan bekletiyoruz
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt