Mürdüm Eriği ve Faydaları Mürdüm Eriği hakkında bilgi Mürdüm Eriği faydaları, yararları Severek tükettiğimiz, reçelini marmelatını yaptığımız mürdüm eriğinin faydaları ile ilgili olarak sizleri bilgilendirelim meleklermurdumerigivefaydalari5c507cc9f264dalt 1548778694 1548778694 murdumerigivefaydalari5c507cca32729murdumerigivefaydalari5c507cca32729 murdumerigivefaydalari5c507cca32729 Erik türlerinin iklim istekleri birbirinden farklıdır Mevcut türler içerisinde değişik iklim koşullarına en iyi uyabilen P cerasifera'dır Avrupa erikleri (P domestica) kışı nisbeten soğuk geçen soğuk ılıman iklim meyvesidir Japon erikleri (P salinica) soğuk geçmeyen bölgelerde iyi netice verir Kış mevsiminde soğuklara dayanıklı olan eriklerde soğuğa olan dayanıklılık ilkbaharda havaların ısınmasıyla azalmaya başlar Çiçeklenme devresinde duyarlık en ince ayrıntısına kadar artar Mürdüm eriğinin faydaları: C vitaminin bakımından zengindir Kan yapıcı özelliği olması münasebetiyle anemi problemine iyi gelir Bağırsakları çalıştırır İnsan için manâlı olan potasyum içerir Yürek ve kan basıncı problemine yaşayanların bol bol mürdüm eriği tüketmesi önerilir İyi bir adet düzenleyicidir Terletir