Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mürdüm Reçeli

Mürdüm Reçeli
0
148

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Mürdüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo mürdün eriği (Erikler ne dek koyu renk olursa reçel de o kadar kırmızı olur )
*Yarım kilo toz şeker
*12 damla limon suyu

Mürdüm Reçeli Tarifi Yapılışı Rengi tadı ve kokusuyla şahane bir reçel
Mürdün erikleri yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır
Resimdeki gibi kesilir büyük bir tencereye alınır
Üzerine şeker dökülür ve 2 gün şekerde bekletilir ne değin fazla beklerse erikler onkadar sert kalir
Erikler ayrıntılarıyla yumuşayıncaya dek ve reçel birazcık koyulaşıncaya kadar kaynatılır
Limon suyu ek edilir
Bu şekilde birkaç dakika daha kaynatılır
Daha sıcakken kavanozlara doldurulur ve zıt çevirilir bu şekilde birkaç saat bekletilir

Similar threads

Erik Reçeli Tarifi Malzemeler, 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker Yarım limonun suyu Hazırlanışı, Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın Reçeli pişireceğiniz tencereye; bir kat erik bir kat toz şeker şeklinde koyun Erikler suyunu salana kadar yaklaşık 4 saat bekletin Tencereyi ocağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Fırında Erik Reçeli ( Bayıldı Cümbür Cemaat) Tarifi İçin Malzemeler *1, 5 kg mürdüm eriği *1 kg toz şeker *1 türk kahvesi fincanı su *1 dere kaşığı tereyağ *1 adet çubuk tarçın *1 adet karanfil *1 4 limonun suyu veya 23 tane limon tuzu Fırında Erik Reçeli ( Bayıldı Cümbür Cemaat)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *1 kg mürdüm eriği (tozlu erik de denir) *1 kg şeker *1 adet kabuk tarçın *78 adet karanfil *Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Yapılışı Erikleri geceden yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz Küp küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Erik Reçeli Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo mürdüm eriği *2 su bardağı şeker *Limon suyu *Su Erik Reçeli Yapımı Tarifi Yapılışı Tencereye çekirdekleri çıkmış erikleri koyarak üzerine su ilave edilir Erikler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirilir Üzerine şeker ilave edilip tekrar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Evde yenilmeyen ve artan mürdüm erikleri değerlendirmek için yapılabilecek, aynı zamanda yalnızca artık erikler ile değil özellikle reçel yapmak için de satın alarak mürdüm erik reçeli tarifi deneyebilirsiniz. Tam kıvamında kırmızı erik reçeli tarifi yazımızda. Gülgiller ailesinden olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,496Konular
981,878Mesajlar
29,917Kullanıcılar
ErkanzglSon üye
Üst Alt