Mürdüm, koyu bir renk olmasına karşın konutunuzun odalarını ağır ve gösterişli bir hava yansıtır ve soğuk kış günleri için odalara varlıklı ve derinlikli bir alan oluşturur. Lüks bir görünüme sahip olmak isteyenler için en ülkü dekorasyon rengi olan mürdüm için, bilinmesi gereken dekorasyon teklifleri vardır. Sizler için, mürdüm rengi ile uygulayabileceğiniz dekorasyon tekliflerini derledik.
Soğuk kış devirleri için konut dekorasyonunda çoklukla sıcak ve koyu tonlar tercih edilir. Mürdüm rengi de bunlardan biridir. Hem varlıklı hem de derinlikli bir manzaranın oluşmasını sağlayan bu lüks renk, farklı kombinasyon biçimleriyle bulunduğu ortamı değiştirebilir. Çoğunlukla kadife, süet ve saten üzere kumaşlar için daha mütenasip olan bu renk, ihtişam sağlıyor. Gelgelelim yalnızca bu etkiyi oluşturmak için bir dekorasyon stili oluşturmadan bu rengi kullanmayın. Bir dekorasyon yaparken öncelikle oda için kullandığınız boyanın rengine yönelik hareket edin. Şayet mürdümü mutlaka kullanmak istiyorum diyorsanız, o halde duvar rengini mürdüme nazaran belirleyin. Bu aşamada mürdüme iyi renklerle birlikte direkt duvar rengi olarak mürdümü kullanabilirsiniz. Bunu da uygularken sadece tek bir duvar noktasını seçin. Gayri kısımlar açık renklerde olmalı. Şayet bu rengi aksesuar ve mobilyalarda kullanacaksanız, daha gösterişli modülleri tercih etmeniz, rengin sahip olduğu etkiyi yansıtmak konusunda hakikat bir seçim olacaktır.
MÜRDÜM RENGİ NERELERDE KULLANILMALI?
Mürdüm rengi, dimağ fonksiyonlarının çalışmasını sağlama konusunda tesirli bir özelliği sahip olduğu için, çalışma odaları için epeyce ülkü bir renktir.
Derin ve koyu tonlu olması nedeniyle kuzey cepheli meskenlerde kullanılması bulunan yeri daha sıcak bir atmosfere dönüştürecektir. Birebir formda bol ışıklı bir oda olması gerekir.
Yerde doğal tonlar kullanılması kaydıyla yatak odasında duvarların tamamı bu renklerden oluşturulabilir. Kombinasyon açısından en tutarlı renk mor ve fuşya olacaktır.