Mürettebat için tören düzenlendi 1549056608 1549056608 murettebaticintorenduzenlendi5c54ba656d8f5murettebaticintorenduzenlendi5c54ba656d8f5 http:staticguncelnetarchive3617TdyPeNHuTnm Hollanda'da düşen THY uçağında hayatını kaybeden 4 mürettebat için THY Genel Müdürlüğü'nde merasim düzenlendi İstanbulAmsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta hayatını kaybeden üç pilot ve bir kabin görevlisi için merasim düzenlendi THY Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Bitik, geriye dönüp bakıldığında ''şükredilecek bir mucize yaşandığını'' belirterek, çalışanların hayatlarını kaybettiğini ancak 126 vatandaşın yaşamasını sağladıklarını açıklama etti Soluk, ''Bu kahraman arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine dayanma diliyorum Ulaştırma camiasının başı sağ olsun Allah üzüntülü günleri yeniden göstermesin'' dedi THY Idare Heyeti Başkanı Samimiyetle Karlıtekin de yıllardır şehit cenazelerinde tavır yapan insanları dinlediğini, bugün ise bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığı için ağlamaklı olduğunu kaydetti ara sıra gözyaşlarına dominant olamayan Karlıtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Kaza anından bir zaman daha sonra telefonum çaldı Uçağın Amsterdam'a inmeden düştüğü söylendi Arayan kişiye 'Emin misin' diye sordum 'Maalesef başkanım, uçağın düştüğünü bana bir dostum haber verdi' dedi O an arkadaşlarımı kriz masasına yönlendirdim Sonra odama geçtim Geçenlerde nehre düşen uçak aklıma geldi Kimsenin burnu kanamamıştı'' Uçağın ilk görüntülerinin gelmesinin gerisinde üstüne düşen ağırlığın birazcık hafifler gibi olduğunu dile getiren Karlıtekin, ''Ümitlenmiştik Şehit arkadaşlarımız işlerini ciddiyetle yapan ve gereken tedbiri bölge insanlardır'' dedi 'BURUK BİR MUCİZE' riye dönüp bakıldığında yaşananların hakikaten bir mucize olduğunu anlatan Karlıtekin, fakat bunun ''buruk bir mucize'' olduğunu ifade etti Karlıtekin, görevlerini şerefli ve şerefli bir şekilde sürdüren çalışanların 126 kişinin yaşamasını sağladığını belirterek, onları dualarla yad edeceklerini söyledi Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına taziye dileyen Karlıtekin, olayda hayatını kaybedenlerin sevenlerine Allah'tan ''dayanma gücü'' vermesi temennisinde bulundu THY Genel Müdürü Esas Kotil de kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziye diledi Konuşmaların ardındaki bir din görevlisi tarafından dua okundu daha sonra şehit mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, mesai arkadaşları ve yakınlarının attığı kırmızı karanfiller eşliğinde cenaze arabasına konuldu Cenaze arabası geçerken pilotlar selam durdu Bu sırada törene katılan Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan'ın eşi Neriman Arısan, ikinci kaptan Olgay Serbest'ün eşi Ayşe Özgür ve Murat Sezer'in eşi Selda Sezer ile kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin'in yakınları, gözyaşlarıyla bir zaman cenaze arabasının ardından yürüdü Şehit pilotların mesai arkadaşları ve yakınları, gözyaşları içinde cenazeleri camiye uğurladı Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir, THY Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Topçu, THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, havacılık sektörünün temsilcileri, şehit mürettebatın mesai arkadaşları, yakınları, pilotlar, yer görevlileri ve vatandaşlar katıldı Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, İkinci Pilot Olgay Hür ve kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin'in cenazeleri Ataköy 5 Kısım Camisi'nde öğle namazının ardındaki kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı'daki THY Şehitliği'nde defnedildi CENAZELER İSTANBUL'A GETİRİLDİ anbulAmsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanına inişi esnasında düşen Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakta hayatını kaybeden 4 mürettebat ve 1 yolcunun cenazeleri, İstanbul'da hastane morguna kaldırıldı THY'ye ait özel seferle getirilen mürettebat Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgürlük, Ulvi Murat Eskin ve Murat Sezer ile gezgin Bülent İçgören'in cenazeleri, Atatürk Havalimanı'nda THY Yönetim Kurulu Başkanı Samimi Olarak Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir ile THY çalışanı kaptan, kabin ve yer görevlileri göre karşılandı 4 mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirildikten sonra meslektaşları kadar omuzlara alınarak ambulanslara değin taşındı Cenazelerin uçaktan alınışı ve omuzlarda taşınması sırasında bir takım kabin görevlilerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü Cenazeler, daha sonra ambulanslarla Medikal Park Bahçelievler Hastanesi morguna götürüldü Cenazelerle birlikte yakınları ve THY'nin Aile Yardım Birimi uzmanları ile THY Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Topçu ve THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya da İstanbul'a geldi