Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mürşid cennetin yolunu tarif eder.

Mürşid cennetin yolunu tarif eder.

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mürşid cennetin yolunu tarif eder

Kâmil mürşid, kimseye cennet bileti dağıtmaz Sadece herkesi cennete giden yola davet eder Elinden tutanın artık bütün tehlikelerden kurtulduğunu söylemez; “elimden sıkı tut! der ve onu Allah rızasına giden yolda koşturur
Onlar, Allah’ın hükmünü ve hukukunu, iyi bilir Allah rasulü’nün yolunu başına taç, gönlüne ilaç yapar Allah ve Rasulü’nün hükümlerine teslim olur Vaatlerine hiç şüphesiz inanır ve güvenir Kendisine tabi olanları da bu müjde ve rahmetle buluşturmak için gayret eder Talebelerini edeple terbiye edip Allah’a teslim etmek ister Onlara iman dersi verir Salih ameli öğretir İhlasa yapıştırır Bu yolda sadık ve sabırlı olmalarını tavsiye eder Ölene kadar başlarını bekler, önlerinde örnek olur, yolu gösterir, engelleri geçirir Şeytana karşı uyarır, nefsin hileleri karşısında uyandırır Devamlı zikir ve fikir ile meşgul eder, Allah sevgisini kalplere iyice yerleştirir Bunu kalbi boş kuruntu ve korkulardan kurtarmak için yapar Ölürken ve ölümden sonra kula fayda verecek ve ondan istenecek tek şeyin kalbi selim olduğunu bilir Kalbi selim, Allah ile huzur bulan kalp demektir Mürşidin bütün hedefi kalbi bu hale getirmektir Bu şekilde Allah’a bağlanan kalbin sahibine Yüce Mevlâmız’ın hediyesi iman selameti, cennet ve Cemalullah nimetidir (İbrahim27; Kaf3133; Yunus26)

Kâmil mürşidin kendi elinde bir fayda ve zarar verme yetkisi yoktur Fayda ve zarar Yüce Allah’ın takdiri ve yaratmasıyla olur Mürşid, ilâhi nimetlerin kula ulaşmasında bir vasıtadır

Velileri sevmenin asıl meyvesi ahirettedir

Hemen şunu belirtelim ki, bir velinin Allah için sevilmesi büyük bir saadettir Onun terbiyesine girilmesi ayrı bir nimettir Bu nimetin ahirette de fayda vermesi için ilk şart samimiyettir İkinci şart, ölene kadar bu yolda sabır göstermektir İhlassız ve sabırsız olanlar hayırlı sonuçtan mahrum olurlar Allah yolunda kurulan bir dostluğun fayda vermesi için, onun ölene kadar muhafazası şarttır Bir önemli şart da, güç yetebildiği nisbette amel etmek ve sevginin hakkını vermektir Allah yolunda rehber olan kâmil mürşide ve hak yola muhabbetini koruyan, bunda samimi olan, münkirlik yapmayan herkes, bu sevgisinin faydasını mutlaka görür

Şu hadiseden payımıza düşeni alalım:

Hz Enes RA anlatıyor: Bir adam Hz Rasulullah AS’a yedi sene hizmet eder Efendimiz AS bir gün:

“Onun bizim üzerimizde hakkı vardır; çağırın da bir ihtiyacı varsa bize bildirsin, yerine getirelim buyurur Adamı çağırırlar Efendimiz AS: “İhtiyacını bize söyle yerine getirelim buyurur Adam:

“Ya Rasulallah! Bana sabaha kadar müsaade buyurun; benim için hayırlı olanı nasip etmesi için Allahu Tealâ’ya yalvarayım der Sabah olunca, Efendimiz’in yanına gelir ve:

“Ya Rasulallah! Sizden kıyamet günü bana şefaat etmenizi ve sizinle cennette beraber olmayı istiyorum der Rasulallah AS, ‘Allah müminleri dünya ve ahirette sağlam ve sabit söz (kelimei tevhid) üzere sabit tutar’ ayetini okur ve peşinden:

“O halde bu isteğinin gerçekleşmesi için çokca secde ederek, kendi adına bana yardımcı ol! buyurur (Müslim, Ebu Davud, Nesaî)

858,498Konular
982,052Mesajlar
30,037Kullanıcılar
hermaousSon üye
Üst Alt