Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Musa ve Harun , Firavun ve İsrailoğulları hakkında ayetler

0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Musa kavmine demişti ki: Ey kavmim! Şuphesiz siz, buzağıyı (tanrı) edinmekle kendinize kotuluk ettiniz Onun icin Yaradanınıza tevbe edin de nefislerinizi (kotu duygularınızı) oldurun Oyle yapmanız Yaratıcınızın katında sizin icin daha iyidir Boylece Allah tevbenizi kabul etmiş olur Cunku acıyıp tevbeleri kabul eden ancak O'dur
Bakara : 54

Hatırlayın ki, TUr dağının altında sizden soz almış: Size verdiklerimizi kuvvetlice tutun, soylenenleri anlayın, demiştik Onlar: İşittik ve isyan ettik, dediler İnkarları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisi dolduruldu De ki: Eğer inanıyorsanız, imanınız size ne kotu şeyler emrediyor!
Bakara : 93

Musa'dan sonra, Beni İsrail'den ileri gelen kimseleri gormedin mi? Kendilerine gonderilmiş bir peygambere: «Bize bir hukumdar gonder ki (onun komutasında) Allah yolunda savaşalım» demişlerdi «Ya size savaş yazılır da savaşmazsanız?» dedi «Yurtlarımızdan cıkarılmış, cocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz halde Allah yolunda neden savaşmayalım?» dediler Kendilerine savaş yazılınca, iclerinden pek azı haric, geri donup kactılar Allah zalimleri iyi bilir
Bakara : 246

Peygamberleri onlara: Onun hukumdarlığının alameti, Tabut'un size gelmesidir in taşıdığı o Tabut'un icinde Rabbinizden size bir ferahlık ve sukUnet, Musa ve Harun hanedanlarının bıraktıklarından bir kalıntı vardır Eğer inanmış kimseler iseniz sizin icin bunda şuphesiz bir alamet vardır, dedi
Bakara : 248

Ehli kitap senden, kendilerine gokten bir kitap indirmeni istiyor Onlar Musa'dan, bunun daha buyuğunu istemişler de, «Bize Allah'ı apacık goster» demişlerdi Zulumleri sebebiyle hemen onları yıldırım carptı Bilahare kendilerine acık deliller geldikten sonra buzağıyı (tanrı) edindiler Biz bunu da affettik Ve Musa'ya apacık delil (ve yetki) verdik
Nisa : 153

Bir kısım peygamberleri sana daha once anlattık, bir kısmını ise sana anlatmadık Ve Allah Musa ile gercekten konuştu
Nisa : 164

Bir zamanlar Musa, kavmine şoyle demişti: Ey kavmim! Allah'ın size (lutfettiği) nimetini hatırlayın; zira O, icinizden peygamberler cıkardı ve sizi hukumdarlar kıldı Alemlerde hicbir kimseye vermediğini size verdi
Maide : 20

Allah, «Oyleyse orası (arzı mukaddes) onlara kırk yıl yasaklanmıştır; (bu muddet icinde) yeryuzunde şaşkın şaşkın dolaşacaklar Artık sen, yoldan cıkmış toplum icin uzulme» dedi
Maide : 26

Sonra onların ardından Musa'yı mucizelerimizle Firavun ve kavmine gonderdik de o mucizeleri inkar ettiler; ama, bak ki, fesatcıların sonu ne oldu!
A'raf : 103

Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elciye, o ummi Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kotulukten meneder, onlara temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar Ağırlıklarını ve uzerlerindeki zincirleri indirir O Peygamber'e inanıp ona saygı gosteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gonderilen nUr'a (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır
A'raf : 157

Musa'nın kavminden hak ile doğru yolu bulan ve onun sayesinde adil davranan bir topluluk vardır
A'raf : 159

Kıyamet gununde, biz bundan habersizdik demeyesiniz diye Rabbin Adem oğullarından, onların bellerinden zurriyetlerini cıkardı, onları kendilerine şahit tuttu ve dedi ki: Ben sizin Rabbiniz değil miyim? (Onlar da), Evet (buna) şahit olduk, dediler
A'raf : 172

Sonra onların ardından da Firavun ve toplumuna Musa ile Harun’u mucizelerimizle gonderdik, fakat onlar kibirlendiler ve gunahkar bir toplum oldular
YUnus : 75

Andolsun biz İsrailoğullarını guzel bir yurda yerleştirdik ve onlara temiz nimetlerden rızık verdik Kendilerine ilim gelinceye kadar ayrılığa duşmediler Şuphesiz ki Rabbin, kıyamet gunu onların, aralarında ihtilaf etmekte oldukları şeyler hakkında hukmedecektir
YUnus : 93

Andolsun ki Musa'yı da: Kavmini karanlıklardan aydınlığa cıkar ve onlara Allah'ın (gecmiş kavimlerin başına getirdiği felaket) gunlerini hatırlat, diye mucizelerimizle gonderdik Şuphesiz ki bunda cok sabırlı, cok şukreden herkes icin ibretler vardır
İbrahim : 5

Musa dedi ki: «Eğer siz ve yeryuzunde olanların hepsi nankorluk etseniz, bilin ki Allah gercekten zengindir, hamdedilmeye layıktır»
İbrahim : 8

Musa: Rabbim! dedi, yureğime genişlik ver
Taha : 25

Şuphesiz sen bizi gormektesin
Taha : 35

Hakikaten Harun, onlara daha once: Ey kavmim! demişti, siz bunun yuzunden sadece fitneye uğradınız Sizin Rabbiniz şuphesiz cok merhametli olan Allah'tır Şu halde bana uyunuz ve emrime itaat ediniz
Taha : 90

Onlar: Biz, dediler, Musa aramıza donunceye kadar buna tapmaktan asla vazgecmeyeceğiz!
Taha : 91

Sonra biz peyderpey peygamberlerimizi gonderdik Herhangi bir ummete peygamberlerinin geldiği her defasında, onlar bu peygamberi yalanladılar; biz de onları birbiri ardından yok ettik ve onları ibret hikayelerine donuşturduk Artık iman etmeyen kavmin canı cehenneme!
Mu'minUn : 44

Andolsun biz Musa'ya, belki onlar yola gelirler diye, Kitab'ı verdik
Mu'minUn : 49

Hani Rabbin Musa'ya: O zalimler guruhuna, Firavun'un kavmine git Hala (başlarına gelecekten) sakınmayacaklar mı onlar? diye seslenmişti
Şuara : 10

İki topluluk birbirini gorunce, Musa'nın adamları: İşte yakalandık! dediler
Şuara : 61

Hani Musa, ailesine şoyle demişti: Gercekten ben bir ateş gordum (Gidip) size oradan bir haber getireceğim, yahut bir ateş parcası getireceğim, umarım ki ısınırsınız!
Neml : 7

Kendileri de bunlara yakinen inandıkları halde, zulum ve kibirlerinden oturu onları inkar ettiler Bozguncuların sonunun nice olduğuna bir bak!
Neml : 14

İman eden bir kavim icin (faydalı olmak uzere) Musa ile Firavun'un haberlerinden bir kısmını sana gercek şekliyle nakledeceğiz
Kasas : 3

Bu dunyada arkalarına lanet taktık Onlar, kıyamet gununde de kotulenmişler arasındadır
Kasas : 42

Karun, Musa'nın kavminden idi de, onlara karşı azgınlık etmişti Biz ona oyle hazineler vermiştik ki, anahtarlarını guclukuvvetli bir topluluk zor taşırdı Kavmi ona şoyle demişti: Şımarma! Bil ki Allah şımarıkları sevmez
Kasas : 76

Andolsun biz Musa'ya da Harun'a da nimetler verdik
Saffat : 114

Şuphesiz, ikisi de mumin kullarımızdandı
Saffat : 122

Andolsun ki biz Musa'yı mucizelerimiz ve apacık huccetle, Firavun, Haman ve Karun'a gonderdik Onlar: Bu, cok yalancı bir sihirbazdır! dediler
Mu'min : 23

Nihayet Allah, onların kurdukları tuzakların kotuluklerinden bu zatı korudu, Firavun'un kavmini ise kotu azap kuşatıverdi
Mu'min : 45

Andolsun ki biz Musa'ya hidayeti verdik ve İsrailoğullarına, akıl sahipleri icin bir oğut ve doğruluk rehberi olan Kitab'ı miras bıraktık
Mu'min : 53

Senden once gonderdiğimiz elcilerimize (ummetlerine) sor! Rahman'dan başka tapılacak tanrılar (edinin diye) emretmiş miyiz?
Zuhruf : 45

Onları, sonradan gelenlerin gecmişi ve bir ibret orneği kıldık
Zuhruf : 56

Andolsun, kendilerinden once biz, Firavun'un kavmini de imtihan etmiştik Onlara: Allah'ın kulları! Bana gelin! Cunku ben size (gonderilmiş) guvenilir bir resUlum diye (davette bulunan) şerefli bir elci gelmişti
Duhan : 17

Bunlar mı daha hayırlı, yoksa Tubba' kavmi ile onlardan oncekiler mi? Onları yok ettik, cunku onlar suclu idiler
Duhan : 37

Musa'da da (ibretler vardır) Onu apacık bir delil ile Firavun'a gondermiştik
Zariyat : 38

Uzerinden gectiği şeyi canlı bırakmıyor, onu kul edip savuruyordu
Zariyat : 42

Bir zaman Musa kavmine: Ey kavmim! Benim, Allah'ın size gonderdiği elcisi olduğumu bildiğiniz halde nicin beni incitiyorsunuz? demişti Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı Allah, fasıklar topluluğunu doğru yola iletmez
Saf : 5

(Habibim!) Sana Musa'nın haberi geldi mi?
Naziat : 15

Elbette bunda, korkan kimseler icin buyuk bir ibret vardır
Naziat : 26