iltasyazilim
FD Üye
Musakka ( Ana Yemeklerin Şahı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*300 gr orta yağlı kıyma
*2 kuru soğan
*2 domates
*3 sivri biber
*Kızartmak için sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça
*3 iri diş sarımsak
*Tuz ,pulbiber, karabiber
Musakka ( Ana Yemeklerin Şahı) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bir saat arası bekletelim ki patlıcanların acısı çıksın Bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtıp yemeklik doğranmış soğanları kavuralım Biberleri ince ince doğrayıp sarımsaklarla beraber ekleyelim Bir müddet daha kavuralım Kıymayı ilave edelim suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım ardından domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim Ardından salçayı ekleyelim 1–2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım
Kızartma tavasında sıvı yağ kızdıralım patlıcanları küp küp doğrayıp bir miktar tuzla birlikte kızgın yağın içine atalım ( dilerseniz uzunlamasına da doğrayıp yapabilirsiniz tercih sizin) Kızardıktan sonra mutlaka bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekelim Tencere veya fırın tepsisi içine en alta patlıcanları koyalım üzerine kıymalı harcımızı yayalım En üstünü dilerseniz de biber ve domatesle süsleyelim ve üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirip 15 dakika pişirelim Afiyet olsun
*1 kilo patlıcan
*300 gr orta yağlı kıyma
*2 kuru soğan
*2 domates
*3 sivri biber
*Kızartmak için sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça
*3 iri diş sarımsak
*Tuz ,pulbiber, karabiber
Musakka ( Ana Yemeklerin Şahı) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bir saat arası bekletelim ki patlıcanların acısı çıksın Bir tavada 4 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtıp yemeklik doğranmış soğanları kavuralım Biberleri ince ince doğrayıp sarımsaklarla beraber ekleyelim Bir müddet daha kavuralım Kıymayı ilave edelim suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım ardından domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim Ardından salçayı ekleyelim 1–2 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım
Kızartma tavasında sıvı yağ kızdıralım patlıcanları küp küp doğrayıp bir miktar tuzla birlikte kızgın yağın içine atalım ( dilerseniz uzunlamasına da doğrayıp yapabilirsiniz tercih sizin) Kızardıktan sonra mutlaka bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekelim Tencere veya fırın tepsisi içine en alta patlıcanları koyalım üzerine kıymalı harcımızı yayalım En üstünü dilerseniz de biber ve domatesle süsleyelim ve üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirip 15 dakika pişirelim Afiyet olsun