iltasyazilim
FD Üye
Musakka Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane patlıcan
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 adet yeşil biber
*İsteğe göre maydanoz ve dereotu
*2 çay kaşığı tuz ( bir kaşığı salçalı sos için kullanılacak)
*İsteğiniz baharat
*İsteğe göre sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası ( bir kaşığı sos için kullanılacak)
*3 su bardağı sıcak su
*
Musakka Dolma Tarifi Yapılışı
Patlıcanları iyice yıkayıp alacalı soyup uzunluğuna göre ikiye üçe bölüyoruz ve içlerini harcımızı koyabilecek şekilde oyuyoruz sonrasında patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz iç harcını yapana kadar
İç harç için tencereye kuru soğanı ve yağı koyup biraz yumuşatıyoruz daha sonra biberlerin de ekliyoruz, bir iki çevirip kıymayı da ilave edip kıyma biraz pişme kadar karıştırıp, bir kaşık salçayı, tuzu ,sarımsağı ,dere otu ,maydanoz ve baharatları ekleyip biri iki daha çevirip ,altını kapatıyoruz, çünkü daha fırında pişecek Patlıcanları tuzlu sudan süzüyoruz yıkamıyoruz içlerini kıymalı harcı doldurarak borcama ağızları birbirine gelecek şekilde yatırarak diziyoruz Bir kasede salçalı sosu hazırlıyoruz Bir yemek kaşığı salçayı 3 bardak sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp patlıcanların üzerine döküyoruz hepsini, 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz, önce üzerine folyayla kapatarak son 10 dakikasında üzerine açıyoruz ve patlıcanları çeviriyoruz, 10 dakika daha şişmesini bekleyip folyoyu üzerine tekrar kapatıp fırını kapatıyoruz ve sıcak fırın içinde bırakıyoruz Afiyet olsun
*4 tane patlıcan
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 adet yeşil biber
*İsteğe göre maydanoz ve dereotu
*2 çay kaşığı tuz ( bir kaşığı salçalı sos için kullanılacak)
*İsteğiniz baharat
*İsteğe göre sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası ( bir kaşığı sos için kullanılacak)
*3 su bardağı sıcak su
*
Musakka Dolma Tarifi Yapılışı
Patlıcanları iyice yıkayıp alacalı soyup uzunluğuna göre ikiye üçe bölüyoruz ve içlerini harcımızı koyabilecek şekilde oyuyoruz sonrasında patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz iç harcını yapana kadar
İç harç için tencereye kuru soğanı ve yağı koyup biraz yumuşatıyoruz daha sonra biberlerin de ekliyoruz, bir iki çevirip kıymayı da ilave edip kıyma biraz pişme kadar karıştırıp, bir kaşık salçayı, tuzu ,sarımsağı ,dere otu ,maydanoz ve baharatları ekleyip biri iki daha çevirip ,altını kapatıyoruz, çünkü daha fırında pişecek Patlıcanları tuzlu sudan süzüyoruz yıkamıyoruz içlerini kıymalı harcı doldurarak borcama ağızları birbirine gelecek şekilde yatırarak diziyoruz Bir kasede salçalı sosu hazırlıyoruz Bir yemek kaşığı salçayı 3 bardak sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp patlıcanların üzerine döküyoruz hepsini, 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz, önce üzerine folyayla kapatarak son 10 dakikasında üzerine açıyoruz ve patlıcanları çeviriyoruz, 10 dakika daha şişmesini bekleyip folyoyu üzerine tekrar kapatıp fırını kapatıyoruz ve sıcak fırın içinde bırakıyoruz Afiyet olsun