musakka 1548701784 1548701784 musakka5c4f50606c77cmusakka5c4f50606c77c http:wwwmaksimumcomyemeicmeimagestarifymk971s Patlıcan Musakka (5 Şahsiyet) Malzemeler: 5 adet orta tepe patlıcan 375 ml (1 12 su bardağı) zeytinyağı 45 gr (3 çorba kaşığı) Margarin 300 gr kuzu kıyması 100 gr (1 büyük tepe) soğan (ince doğranmış) 400 gr (2 adet) domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış) 200 gr konkase domates 4 adet dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonradan ikiye indirilmiş) 12 çay kaşığı tuz Karabiber 375 ml (1 12 su bardağı) et suyu ya da su HAZIRLANIŞI : Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında dairesel halkalar şeklinde doğrayın Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 2030 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin Daha Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın Kağıt peçete üzerine çıkartın Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizinBir tencerede margarini eritin Yağ kızınca soğanı arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye dek sıkça karıştırarak kavurun id Konkase domates, tuzlu ve biberi ilave edin Kaynar halde et suyunu veya su koyup, bir taşım kaynatın Ateşi kısın Ağır ateşte harç suyunu çekinceye değin pişirin Tepsideki patlıcanların üstüne hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun Üstüne kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 2530 dakika pişirin Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın