Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Musakkam Tane Tane Pilavım Soğuk Cacığım

Musakkam Tane Tane Pilavım Soğuk Cacığım

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Musakkam Tane Tane Pilavım Soğuk Cacığım Tarifi İçin Malzemeler Musakam için;


*125 gram dana kıyma
*2 adet sivri biber
*3 adet domates
*1 baş sarımsak ( 9 diş sarımsak tabidir )
*5 adet orta boy soğan
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı sıcak su
*67 adet büyük boy patlıcan
*Pulbiber
*Tuz

Pilavım için;


*2, 5 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tel Şehriye
*3 su bardağı sıcak su
*Tuz

Pilavın beyaz olması için;


*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı limon suyu

Cacığım için;


*45 adet salatalık
*45 yemek kaşığı yoğurt
*2 3 su bardağı soğuk su
*Tuz

Cacığın üzeri için;


*Nane veya kekik
*Sıvı yağ

Musakkam Tane Tane Pilavım Soğuk Cacığım Tarifi Yapılışı Musakkanın hazırlanışı;
İlk önce patlıcanlarımızı pijamalı olarak soyalım ve yuvarlak dilimler halinde tuzlu suda 30 dk bekletelim
şimdi içini hazırlayabilirsiniz;)
5 adet yemeklik doğradığımız soğanlarımızı,
2 adet sivri biberimizi, 9 diş sarımsağımızı tencereye alıp kavuralım
Malzemeler pembeleşince içine domateslerlerimizi ekleyebiliriz
Domateslerimizde suyunu Salınca içine 1, 5 yemek kaşığı domates salçamızı 1 su bardağı sıcak suda açıp koyalım
Ardından kıymamızı ekleyelim
Tuzunu ve pulbiberini ekleyin ve suyunu çok hafif çekince altını kapatalım
Şimdi bol yağda patlıcanlarımızı kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağımıza alalım
Ve musakkayı yapacağımız tenceremizin alt tabanına kızarttığımız patlıcanlarımızı dizelim
Bu arada zaten içimizde pişmiş olacak
Patlıcanlarımızın üzerine bu iç harçtan döküp tekrar patlıcanlarımızı dizeceğiz harcımızın üzerine
Bu işlemi patlıcanlarımız bitinceye kadar tekrarlayın
Ve işlem bittikten sonra üzerine çok az sıcak su gezdirip kısık ateşte 20 dk pişirelim
Pilavın hazırlanışı;
2, 5 su bardağı pirinç güzelce yıkanır Ardından yağ konulmuş tencereye tel Şehriye konur ve tel şehriyeler kavrulur ve pirinçler ilave edilir iyice kavrulur
Kavrulmuş olan pirinçlere sıcak su ilave edilir
Suyun ardından tuz, limon suyu ve şeker ilave edilir
Kısık ateşte 15 – 20 dk pişirilir
Cacığın hazırlanışı;
Salatalıklar soyulur ve rendelenir ardından yoğurdu ilave edilip suyu konur
Tuzu ilave edilir ve karıştırılır
Servis yapılırken üzerine kekik veya nane serpilir ve sıvı yağ gezdirilir
Afiyet olsun ?
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt