musalla taşı! Hayatı çekilmez gördüğünüz anlarda bu yazıyı hatırlayınKendinizi daha iyi hissedip hayata dört elle sarılacaksınızmusallatasi5c58668c08alt bir zamanlar bir psikoloji kitabında okuduğum bir birim vardı Hayatın ve getirilerinin kıymetini çakmak için nasihat edilen bir usul vardı içinde Deniyordu ki; ara sıra fazla bunaldığınızda hayatın sizin için çekilmez ülkü geldiğini düşündüğünüzde kendinize 10 dakika ayırın ve kendi cenaze töreninizi düşünün Cümleyi birincil okuduğumda çarpılmıştım Ben girişin akabinde artı bir gelişme ve nasihat bekliyordum Lakin kendi ölümümüzü ve cenazemizi düşünmemiz öğüt ediliyordu Tüylerim diken diken oldu ve yazarın saçmaladığını düşündüm o an Fakat önyargı düşmanı biri olarak okumaya devam ettim Diyordu ama; bunları düşündüğünüzde dünyadaki yerinizi dünyayı terkettiğinizde oluşacak boşluğu sevdikleriniz ve sizi sevenler için öneminizi anlayacaksınız Özellikle insanların sizin için neler söyleyeceklerini onlar için ne ifade ettiğinizi hissetmeye çalışın O andan geriye dönme şansınız olmadığını hayat denen kredinizin bittiğini ve onlara yanıt verme şansınız olmadığını düşünün Her Yerde sarılma bir kez daha öpme ihtimalinizin bittiğini hissedin Dünyadaki küslüklerin ayrılıkların kavgaların yanına bu acının ve geri dönülmezliğin korkunç çaresizliğini yaşayın Bırakın canınız yansın bırakın alevler içinde kavrulsun bütün ruhunuz Orada o musalla taşında düşünün kendinizi Seyredin şu an çevrenizde olanların yüz ifadelerini Akıllarından ve yüreklerinden geçen cümleleri hayal edin Kitaba devam etmeden bıraktım kenara ve gözlerimi kapatıp tıpkı düşünmeye başladım Eşimi oğlumu annemi babamı kardeşlerimi ve öteki bütün çevremi oturttum bir bir kendi cenaze törenimdeki yerlerine Birer birer yerleştirdim tabutumun çevresine hepsini Hayatımda fazla nadir bu kadar canım yanmıştı Görüyordum işte babaaaadiye üzgün biricik oğlumu Eşim kucağında üzgün emanetimleayakta durmaya çalışıyordu per perişan Koca çınar babacığım belli belirsiz dualar okuyordu o gözümden hala gitmeyen vakur duruşuyla Annem ciğerinden bir tutam canlı canlı koparılmış gibi hem içine hem dışına akıtıyordu gözyaşlarını Kardeşlerim akrabalarım fazla erken gitti doyamadı oğlunadiyordu acıyan ses tonlarıyla Ve dostlarım Onlar da şaşkındı Bazısı daha dün birlikteydik önasıl olurdiyordu Bunları seyredip onlara hayır ölmedim öburdayım çağrıda bulunmak istedim düş olduğunu unutup Daha Sonra anladım yazarın ne çağrıda bulunmak istediğini daha devamını okumadan kitabın Farkındalık önemli bir kavramdır psikolojide Şayet de hiç aklımıza gelmeyen ve gelmeyecek bir farkındalığı göstermek istemişti yazar Kitabı okumaya ne gücüm kalmıştı ne de isteğim Almam gereken dersi ve mesajı almıştım Şimdi ne kitabın adını ne de yazarı hatırlamıyorum Şu lahza bunları yazarken bile fazla fena oldum Bu olayda tek farkındalık da yok diğer taraftan Azıcık kendime geldikten sonra devam ettim hayatımın en şiddet hayaline Sırada çevremdekilerin ölümümün akabinde neler söyleyecekleri vardı Usulen ve nezaketen söylenenlerin dışarıya Onlarda bıraktığım izleri yaşananları ve yaşanamayanları elden geçirerek ben konuşturacaktım hayalimde İçlerini okuyacaktım program metni bana ait olarak Yaşarken neler yazmıştım ölümümle neler okuyacaktım Gerçek duygularıydı ulaşmaya çalıştığım vefat acısının etkisiyle girilen hissi mod değildi deşifre etmem gereken metin Canım oğlumun söyleyecek çok şeyi yoktu Özleyecekti yokluğumu hissedecekti Ağlayacaktı aklına geldikçe Şayet ölümün ne kavrayış geldiğini hissedecek yaşa gelinceye değin sıradan bir üzüntünün ötesine geçmeyecekti duyguları Ama düş bu ya 1820 yaşına getirdim 2 saniyede oğlumu düş meyal hatırlıyorum be baba seni Keşke acilen yaşıyor olsaydın da erkek erkeğe sohbet etseydik seninle Bak mezuniyet törenimde de babasızdım Askere giderken kimin elini öpeceğim senin yerine Diyecek canı yanarak bir köşede Sevgili eşim Benim harikulade hatunum Nasıl dayanır bensizliğe? fakat benim için her şeyini feda edip koşmuştu bana Hayatının tek adamı acilen toprak olacaktı yeniden Seni seviyorum diyemeyecekti yeniden hevesle açamayacaktı çalan kapıyı Ve her gelen gece bensizliğini haykıracaktı yüzüne Her sabah da bensiz başlayacaktı koca gün Tek cümlesi takıldı o lahza içime; Oyunbozanlık yaptın be böceğim hani beraber ölecektik ? Babamannem o bugüne değin evlat olarak mutlu edecek hiçbir şey yapamamanın acısıyla kahrolduğum güzel millet Helaldi kuşkusuz hakları Mahsus hiç kırmamıştım onları Üzerine titredikleri evlatları onlardan önce göçmüştü işte önlerinde ve dualarına muhtaçtım Kaç anne ve babanın çekebileceği bir acıydı oysa evladının cenazesinde bulunmak Nasıl Olursa Olsun insanın uzun yaşadığına üzüldüğü nadir anlardan olsa lüzum Diğerlerine geçmiyorum Bu yazıyı şu lahza yazıp sizlerle paylaştığıma tarafından diğerlerinebundan böyle sizler de dahilsiniz Düşünün bir gün bir mail ulaşıyor mailboxınıza ölmüş“ diye Sizler kimbilir neler düşünür ve yazardınız Eşim şu lahza yanımda ağlıyor yarı gerçekmiş gibi madem ki yazarın amacı Yaşamanın ve hala nefes alıyor almanın kıymetinigöstermekti Benim de pek Lafı çok uzattım farkındayım Fakat dediğimiz çözümü zor süreç 2 satırla özetlenemeyecek kadar girintili çıkıntılı Ben o gün kurduğum o hayalle canımın bütün yanmasına karşın BITMIŞ DOĞDUM Bilgisayar diliyle format attım hayatıma Sahip olduklarımın farkına vardım ve hala nefes alıyor olduğum için şükrettim Gözlerimi açtığım anda o kötü ve acı sahne tekrar oyun perde demişti Peki ya düş yok de gerçek olsaydı ve perde yeniden açılmamak üzere kapansaydı İşte bu final bu yazıyı buraya kadar okumanıza değmiş olmalı Belki gerildiniz fena oldunuz fakat devamını getirirseniz buna bedel bence Ben bu akşam melankoliğim ve azıcık abartmış olabilirim Hani artist ve şairiz ya ondandır olur ya Bence bu yazıyı sadece okuyarak bırakmayın LÜTFEN NADIREN BURADAN ALDIKLARINIZI TARTIN DÜŞÜNÜN VE HAYATINIZI GÖZDEN GEÇİRİN Ölümün kime ve ne vakit geleceğini Yüce Allah' tan başka haberdar olan değil İşte bu yüzden hazır yaşıyorken ve nefes alıyorken yapabileceklerinizi yapın ertelemeyin Mahsus bilmeyerek kırdığınız kalpleri tamir edin Sizi sevenlere ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırınVe en önemlisi; VERDİĞİVERMEDİĞİ ALDIĞIALMADIĞI HERŞEY İÇİN DEFALARCA ŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN'A CAN DÜNDAR…