Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Musibet Karşısında Okunacak Dua

Musibet Karşısında Okunacak Dua
0
164

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Musibet Karşısında Okunan Dua

Musibet Karşısında Okunması Gereken Dua

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki Birinize bir musibet veya bir bela geldi mi, İnna lillah ve inna ileyhi raciun dedikten sonra Ya Rabbi, senin yanında bu musibetin ecrini sevabını bekliyorum, bunun ecrini bana ver ve bunu daha hayırlı bir şeyle değiştir diye dua etmelidir

Bir musibet karşısında innalillahdedikten sonra , musibetin sonucu guzel olur

Bir muslumanın olumunu duyunca, İnna lillah ve inna ileyhi raciun dedikten sonra, Ya Rabbi onu salihlere kat, rahmetine eriştir, coluk cocuğuna iyilikler ihsan et, bizi de onu da mağfiret et diye dua edin!

İnna lillah ve inna ileyhi raciun, Bekara suresinin 156 ayeti kerimesidir

Elbette biz, Allahu tealanın kuluyuz, olumden sonra dirilerek yine Ona doneceğiz mealindedir

Similar threads

musibete karşı okunacak dua, musibete karşı dua Musibet karşısında okunacak dua Hadisi şeriflerde buyuruldu ki; “Birinize bir musibet veya bir bela geldi mi, İnna lillah ve inna ileyhi raciun(36) dedikten sonra Ya Rabbi, senin yanında bu musibetin ecrini sevabını bekliyorum, bunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Kötülük Aleyhinde Okunan Dua Musibet Karşısında Okunması Gereken Duâ Hadisi şeriflerde buyuruldu oysa Birinize bir musibet ya da bir belâ geldi mi, İnna lillah ve inna ileyhi raciun dedikten daha sonra Ya Rabbi, senin yanında bu musibetin ecrini sevabını bekliyorum, bunun ecrini bana ver...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
musibete karşısında okunacak dua, musibete karşı dua Musibet karşısında okunacak duâ Hadisi şeriflerde buyuruldu oysa; “Birinize bir kötülük veya bir belâ geldi mi, İnna lillah ve inna ileyhi raciun(36) dedikten daha sonra Ya Rabbi, senin yanında bu musibetin ecrini sevabını bekliyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Kabir azabından koruyan Dua 1HzAli ’den (as) şoyle rivayet edilmiştir:Her Cuma gunu Nisa suresini okuyan kimse, kabir sıkmasından guvende kalır (Sefinet ’ulBihar, c7, s195) 2Yine rivayet edilmiştir ki: “Kim surekli Zuhruf suresini okursa, yuce Allah onu kabirde, yer altı hayvanlarından ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Mezar azabından koruyan Dua 1HzAli ’den (as) şöyle söylenti edilmiştir:Her Cuma günü Nisa suresini okuyan kimse, kabir sıkmasından güvende kalır (Sefinet ’ulBihar, c7, s195) 2Yine rivayet edilmiştir fakat: “Kim aralıksız Zuhruf suresini okursa, ulu Allah onu kabirde, yer altı hayvanlarından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,465Konular
981,141Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt