Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Müslüm Gürses Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler

Müslüm Gürses Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Müslüm Gürses Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler Bu konu; Müslüm Gürses Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler vermektedir Sevgili melekler, Türkiye'de arabesk müziğin en önemli isimlerinden biri olan Müslüm Gürses'in hayatı hakkında bilgileri bu sayfamızdan sizlerle paylaşıyoruz 1548238144 1548238144 muslumgurseshayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a565290c45muslumgurseshayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a565290c45muslumgurseshayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a565290c45 7 Mayıs 1953'de ŞanlıurfaHalfeti'de dünyaya gelen Müslüm Gürses'in hakiki adı Müslüm Akbaş'tır Son yıllarda bir takım pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer’in Olmadı Yar isimli şarkısını, Teoman’ın Paramparça ve Tarkan’ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi 1979 yılında birincil kere İsyankarfilmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 38 sinema filminde rol almıştır Çocukluğu 7 Mayıs 1953'de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi'nin Fıstıközü köyünde kerpiç bir evde dünyaya geldi Annesinin adı Emine'dir Babası Mehmet Akbaş rençberlik yapar, türkü söylemeyi sever, bağlama çalardı Akbaş çiftinin Müslüm'den daha sonra Ahmet ve Zeyno adında bir erkek, üstelik kız çocukları oldu Müslüm Gürses'in çocukluğunun birincil yılları Şanlıurfa'da geçti Gürses üç yaşındayken hesaplı nedenlerden nedeniyle ailecek Adana'ya göç ettiler Sanat yaşamının birincil yılları Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, kücük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, ayni zamanda Halkevine de gitti İlkokuldan mezun olduktan daha sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çayevi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu Sesiyle küçük yaşlarda uyarı çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: İlkokulu bitirdim Gerisi yok Adana'da damda yatarken uzun hava okudum Arkadaşım Halkevine gidiyordu Ben de gittim Derken Çukurova Radyosu'nda usta oldum Soyadını da orada çalışırken “Gürses“ olarak değiştirirler 1967 yılından itibaren TRTAdanaÇukurova Radyosunda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi 1968 yılından itibaren piyasaya birincil 45'likleri çıkarmaya başladı Birincil plağı 1968 tarihli EmmioğluOvada Taşa Basmaplağıdır ve Ömür Plak , Adana basımıdır Ömür Plak ile toplam 4 adet 45'lik yaptı İstanbul'a gelen Gürses, Selahattin Sarıkaya 'nın sahibi oldugu Sarıkaya Plak ile 2 adet 45'lik Plak yaptı: Giyin Kusan Selvi BoylumHayatımı Sen Mahvettinile Gitme Gel GelHaram Aşk Sonradan 1969 yılında yeniden İstanbul'da Palandöken firması ile çıkış parçası olan Sevda Yüklü Kervanları taşıyan Sevda Yüklü KervanlarDövme Güzel Dövmeisimli 45'lik Plağı çıktı Bu plak tam 300000 adet satarak rekor kırmıştır Gürses, bu plaktan daha sonra askerliğini yaptı, baştan İstanbul'a gelerek aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti Palandöken firması ile bütün 13, daha sonra Bestefon firmasi ile bütün 4, daha sonra Hülya Plak ile tam 15 ve nihayet Çın Çın Plak ile tam 2 adet 45'lik plak yaptı  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt