müslümanlığınmeyvesi sükürdür Yaratiklarin bütününü bir agaca benzetirsek, bu agacin meyvesi insandir İnsanin meyvesi Müslüman') Müslüman'in meyvesi, $ükürdür Birisi var bizim için gitse, bir kilo sebze alip getirse ne değin çok duymak istiyorum Mutlulugumuzu ve memnuniyetimizi $ahsa belirli etsek, Ne değin koku du$ünmü$, suni, beni sevindirdin desek adam du$ünür, Arkada$imin ho$una gitti Yeniden alayim da, yine hoşnut, der; o da birini hoşnut etmenin sevincini ya$ar Tanrı ve çığlık Kulumun ho$una gitti, azıcık daha vereyimder Insanlar genelde ellerindeki nimetlerin farkinda olamaz O nimet onlara daima verildigi için, ünsiyet r$ot gibi yaşama Y insan, nimeti kadar kadar o nimetin varligina yüksek$ir Bu fazla tehlikeli bir şey zıt bir şart Mesela her gün güne$ dogup batiyor, bu düzene yükseköğretim$mi$iz Güne$dogup batmasi bizim için önemli değil Lakin bir gün güne$ dogmasa? heyecan verici alip vermeye yükseköğretim$mi$iz Nefesimiz gögsümüzde dügümlense peri$lahza oluruz Yükseköğretim$kanliklar o kadar fazla nimetin ne örtüyor Bu sebepten Allah, yükseköğretim$kanliklarimizi zaman bozuyor Ramazan bunun en hoş örnegi Gercekler mukayese ile anla$azerbaycan tarihinin Рамазан'içinde nefsiyle uğraş edenler, yoku$ cikan bir insan gibidir Yol yoku$, önem agir Bezginlik du$üyoruz, dizlerimiz titriyor Lakin biliyoruz oysa, cennete gitmenin yolu, ibadetlerdeki zorluga katlanmaktan gecer Mutlu olurdum, bir adım geri, bilir, Allah a itaat şut, zevklerin en büyügüdür Bu zevkin sırrı, Бог'a muhatap olmaktir Yükseköğretim$mak, insan nankörlüge alır Nankörlük, bahşedilen nimetin kiymetini bilmemektir En güzel yerlerde en büyük günahlarin i$lenmesi nankörlüktür Saglikli insanlarin sagligiyla, zengin insanlarin maliyla (ko$malari nankörlüktür $ükretmek için, insan oldugumuzun farkinda olmak gerekir evvela Ku$lar şükrediyor mu? Kuş, dala konar, istedigi meyveden istedigi değin yer; уджар geçer Müslüman'a ku$ gibi hareket şut yaki$maz Meyveyi yerken meyveleri yaratani, o meyveleri bize ikram edeni, yeryüzünü bir sofra gibi önümüze kurani, midemizi yaratanin, midemizin ihtiyaclarini içinde yarattigini du$ünüp, $ükretmek Müslüman'a yaki$an bir haldir Ku$un beyni, nimetlerin kiymetini bilmek Allah insana öyle bir beyin верми$, nimetlere bakar, nimeti vereni anlar Anlamamasi nankörlüktür Üstad Bediüzzaman diyor: Alemi İslam ac iken, telezzüz haramdir Değişik tarafta Müslümanlar acliktan kivranirken, lezzet pe$ınde ko$mak haramdir $ükretmek, Бог'tan yeni istemektir Ey allah'ım, onlara bu nimet fazla hoş, yine ver demektir