Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mustafa Varank: Öncü veriler, sanayi üretimin endeksinin tekrar toparlanacağına işaret etti

Mustafa Varank: Öncü veriler, sanayi üretimin endeksinin tekrar toparlanacağına işaret etti

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, temmuz ayı sanayi üretim datalarını incelerken Kurban Bayramı tatili devrinde verilen ortaya dikkati çekti.

"Sanayi üretimi tekrar toparlanacak"

Bakan Varank, üretim de verilen ortanın da tesiriyle aylık sanayi üretiminde bir düşüş yaşansa da elektrik tüketiminin öncü datalarının, endeksin tekrar toparlanacağına işaret ettiğini bildirdi.

Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temmuz ayına ait sanayi üretim bilgilerini kıymetlendirdi.

"Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,4 arttı"

Sanayi üretiminin, temmuzda yüksek ve orta-yüksek teknolojili dalların öncülüğünde yıllık bazda yüzde 2,4 arttığını belirten Varank, "Bayram tatili devrinde orta verilen üretimin de tesiriyle aylıkta bir düşüş yaşansa da elektrik tüketiminin öncü bilgileri, endeksin tekrar toparlanacağına işaret ediyor." sözünü kullandı.

sanayi_4909.jpg

sanayi_9041.jpg

sanayi_2742.jpg

sanayi-uretimi_8917.jpg

Similar threads

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eylülde sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 3,4 artarak 12 ay sonra pozitif seviyeyi gördüğünü belirterek, "Büyümenin öncü göstergeleri canlanıyor." ifadesini kullandı. Varank, Twitter hesabından, TÜİK tarafından bugün açıklanan eylül ayı Sanayi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Ekonomi için değerli bir gösterge olan sanayi üretimi, Avrupa için Rusya ve Ukrayna savaşının bir tesiri olarak gerileme eğilimine girdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin temmuz ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim datalarını açıkladı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin temmuz ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıkladı. Buna göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, temmuzda haziran ayına kıyasla yüzde 2,3, Temmuz 2021'e göre de yüzde 2,4 düştü. Piyasa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretiminin mayısta yüzde 1,3 artarak nisanda görülen geçici düşüşü geride bıraktığını belirterek, "Ekonomideki bu iyileşmeler güven endekslerine de yansıdı. Haziran ayında hem reel sektörümüzün hem de tüketicilerimizin ekonomiye güveni arttı. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) istişare toplantısı, Bakan Varank'ın da katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Varank, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ilk günden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,509Konular
982,848Mesajlar
30,640Kullanıcılar
CixcleroSon üye
Üst Alt