Profösör
Super Mod
- Katılım
- Ocak 11, 2022
- Mesajlar
- 3,752
- Etkileşim
- 28
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Konum
- Rusya
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 125
- Muş 1071 Lalesi (çiçek): Anavatanı Muş'unda içinde yer aldığı Batı Asya olan lale, ilk olarak Türkiye’de yetiştirilmiş, daha da geliştirilerek Muş'a özgü bir lale haline gelmiştir.
Muş Balı: Muş balı, Muş Ovasında ve ovayı çevreleyen dağlarda doğal olarak yetişen lalelerin, çeşitli ballı bitkilerin ve yörede yetiştirilen bazı kültür bitkilerinin polen tanelerini içeren, açık renkli bir baldır.
Muş Çorti Turşusu: Çorti, ufak doğranan beyaz lahana yaprakları, reyhan, pul biber, limon, kaya tuzu, nohut ve suyun kavanozlara basılması ile "sirke kullanılmadan" yapılan ve ekşimsi bir tada sahip olan bir turşu türüdür.
Muş Çorti Aşı (yemek): Parçalanmış kuzu kol etinin tereyağında kızartılması, üzerine domates salçası eklenerek sotelenmesi, ardından çorti turşusu, yarma buğday ve su eklenerek tencerede pişirilmesi ile yapılan bir yemek türüdür.
Muş Köftesi: Hafta Direği olarak da bilinen Muş Köftesi, dışı bulgurlu kıyma ile kaplı olan içinde kıyma ceviz içi ve pirinç karışımı bulunan bir tür içli köfte türüdür.
Muş Vakkas Üzümü: Salkımları orta büyüklükte ve bol taneli olan şıra oranı yüksek bir üzüm çeşididir.
1071 Malazgirt Zafer Anıtı: Malazgirt ilçesinin her yerinden görülebilen 1071 Malazgirt Anıtı, karşılıklı iki sütunuyla Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısını simgeler.
Müştak Baba Türbesi: Anadolu'da yetişen velilerin büyüklerinden olan Muhammed Mustafa Müştak Efendi Hazretlerinin kabri ve türbesi Muş Merkezdedir.