Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muşun Yemekleri

Muşun Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
muşun ünlü yemekleri,muşun bölgesel yemekleri,muşun ünlü yemekleri,muş yöresel yemekleri

Muş yemekleri

Muş zengin bir mutfağa sahiptir Hayvancılığın etkisiyle et, yöre beslenmesinde esas öğe durumundadır Başlıca mahalli yemekleri; Muş köftesi (hafta direği), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, çorti, keşkek, cavbelek, mırtöge , hersedir, teter helvası, kurçık, murtoge, cevbelek, helimaşi, jag, gülük, kenger, sepidak, uçkun ve kak ’tır


Muş Köftesi (Hafta Direği):
Yağsız et, iki yada üç defa makineden geçirilir ve dövülür Köftelik bulgurla adamakıllı yoğrulur Yoğrulan bu malzemeden bir tutam avuç içine alınır ve iyice sıkılır, Top haline getirilir, ortasından oyulur ve daha önce hazır kıyma, soğan, ceviziçi ve pirinç karışımı iç bu oyuğa konarak her tarafta kapatılır Tuz suda 2030 dakika pişirildikten sonradan tabaklara konur, üstüne tereyağı dökülerek servis yapılır


Hez Dolması:
Yağlı kıyma pirinç ile tamamen yoğrulur Haşlanmış lahana yapraklarına sarılarak tencereye sıra ile dizilir Tencereye sumak suyu ek edilir Ayrıntılarıyla piştikten sonra servis yapılır

Domatesli Lahana Dolması (Kırkçikli kelem Dolması):
Yağlı kıyma bulgurla tamamen yoğrulur Haşlanmış lahana yapraklarına sarılır Tencereye, bir sıra dolma bir sıra da domates ve biber karışımı serilir ve ateşe verilir Piştikten sora üstüne biberli yağ dökülerek servis yapılır

Çorti:
Lahana yaprakları minik küçük doğranır ve maydanos, reyhan, soğan ve farklı alanlara yönlendirilmiş baharatlardan oluşan karışımla birlikte tüpe doldurulur Ekşi olması için de küpe bir miktar nohut ve hamur atılır Kışlıktır Kuru yemeklerin yanına yenildiği gibi içine dövme yada kemikli et katılıp pişirilerek de yenilebilir


Keşkek:
Nohut ve den (kabuğu gücenmiş buğday, vurma) taneleri suda ayrıntılarıyla haşlanır Önceden pişirilmiş etle birlikte toz biber, haşlanmış nohut ve den katılır Bir zaman daha pişirilir Ufak ufak doğranmış kuru soğan serpilerek servis yapılır *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt